La Generalitat decreta el tancament de bars i restaurants, que només podràn servir menjar per endur

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un nou paquet de mesures per prevenir l’increment de contagis de Covid-19 que, entre d’altres, obligarà a bars i restaurants a tancar les seves portes i limitar-se a servir menjar per endur durant els propers 15 dies.

Publicitat

El tancament de bars i restaurants per limitar les activitats socials és la més radical d’un paquet de mesures, que entraran en vigor demà quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que busquen evitar que es descontroli l’increment de casos que està vivint aquests dies Catalunya, especialmen després del pont del 12 d’Octubre. A Castellbisbal, precisament a principis d’aquesta setmana l’índex de risc de rebrot va tornar a superar els 300 punts, el mateix nivell al que es trobava a finals d’agost, després de diverses setmanes per sota de 100.

Les mesures aprovades també inclouen que els comerços limitin al 30% el seu aforament mantenint sempre una distància de metre i mig entre clients. Aquest mateix criteri s’aplicarà al mercat de dilluns.

Publicitat

A nivell esportiu s’han suspés totes les competicions no professionals però es mantenen els entrenaments, així com les activitats extraescolars. Els equipaments esportius sense supervisió hauran d’estar tancats i els gimnasos i altres equipaments supervisats, al 50% de la seva ocupació. Aquest mateix percentatge d’aforament s’haurà de respectar en els actes religiosos i les cerimònies civils així com en les activitats culturals i recreatives, que en cap cas podran celebrar-se més enllà de les 11 de la nit.