La Generalitat decreta el confinament dels municipis durant el cap de setmana

La Generalitat de Catalunya ha decretat el confinament perimetral de Catalunya així com el confinament dels municipis durant el cap de setmana, mesura que s’ha començat a aplicar avui a les 6 del matí. Així, només es podrà abandonar el terme municipal de Castellbisbal per anar a treballar, a centres sanitaris o farmàcies o desplaçaments de treballadors de serveis essencials, entre d’altres motius reconeguts com causes de força major.

Publicitat

Les mesures, que se sumen al confinament nocturn decretat pel govern espanyol i el tancament de bars i restaurants ordenat per la Generalitat, busquen limitar encara més la mobilitat de la població per prevenir els contagis, que s’han disparat les darreres setmanes arreu del país. Amb aquest objectiu també s’han tancat les instal·lacions esportives i s’ha reduit al 30% l’aforament als comerços i els actes religiosos, així com al  33% l’aforament de les activitats culturals i recreatives.

Aquestes noves restriccions han fet que l’Ajuntament hagi decidit tancar equipaments com Els Costals, l’Escola de Música, l’Espai d’Adjults o el Punt d’Informació Juvenil així com l’Illa Esportiva, doncs també s’han prohibit els entrenaments i les competicions amateurs i d’esport base. L’activitat esportiva a l’aire lliure individual o amb membres del grup de convivència, però, segueix estant permesa i, en aquests casos, es permet creuar als termes municipals colindants.

Publicitat

En aquest context, l’expansió de la pandèmia a Castellbisbal no s’atura i l’índex de risc de rebrot ha marcat avui un nou màxim amb 1.380 punts després que ja siguin 66 els casos detectats els darrers 7 dies, xifra que frega el centenar si comptem les dues últimes setmanes.