La Font de la Botzegada es tenyeix de negre

wp-1460645334995.jpgLa Font de la Botzegada fa dies que ha canviat el seu aspecte. L’aigua que s’acumula sota el salt d’aigua és negre, amb tons intensament vermellosos en les zones amb menys profunditat.

Publicitat

El canvi de color, però, no afecta al salt d’aigua, que baixa neta com és habitual i les roques que el condueixen tampoc presenten  rastres del color de l’aigua acumulada. Els amfibis que hi viuen, a més tampoc l’han abandonat de moment.

wp-1460645334994.jpgEl motiu de la col·loració negre, però, és desconegut. Els tècnics municipals de l’àrea de Medi Ambient van prendre mostres dilluns i, després de descartar la presència d’hidrocarburs, taques d’oli o pudors estranyes van avisar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per que aprofundís en l’anàlisi.

Publicitat

Dimecres va visitar la font un tècnic de l’ACA, que va sumar-se a la hipòtesi plantejada pels tècnics municipals, que apunten a “la possible presència d’alguna alga o microorganisme”, segons han indicat des de l’Ajuntament.

Ara el consitori es troba a l’espera de rebre la confirmació per part de l’ACA que no es tracta d’una contaminació feta per la mà de l’home.

Publicat el 15 d’abril de 2016 a les 9:00 per Vicenç Moliné