La Festa Major de Sant Vicenç arrenca en plena escalada de casos de Covid-19

La Festa Major de Sant Vicenç arrenca avui en plena sisena onada de casos de Covid-19, que aquesta setmana està marcant rècords de nous casos i ha incrementat el nombre de casos acumulats en més d’un miler en tres setmanes.

Publicitat

L’escalada de casos coincideix amb una festa major que es reprén -l’any passat no es va celebrar per prevenir contagis- precisament recuperant un format més similar al tradicional després de gairebé dos anys d’actes on calía inscripció previa. Seguint el model de la cavalcada de Reis, el primer gran cercavila al poble després de l’esclat de la pandèmia, el programa prometía diverses activitats que fa temps que no es veuen, com un empaitafoc o la trobada de gegants.

Alguns actes s’han cancel·lat, com l’empaitafoc i la calçotada organitzada pels Potafocs així com el tastet de Festa Major al pati de l’escola Benviure, però la majoria es mantenen en peu, com les activitats entorn la 31a Trobada de Gegants, el ball de la gent gran o la tradicional botifarrada.

Publicitat

També tornen els concerts joves, amb l’actuació aquesta nit d’Strombers al parc de l’ermita, coincidint a més amb la finalització del toc de queda imposat pel govern de la Generalitat.

“La cultura i la festa ens dona un espai d’activitat vital molt necessària en les nostres vides i durant aquest llarg període no l’hem pogut gaudir en plenitud”, apunten l’alcalde, Joan Playà, i el regidor de Cultural, Joan Comellas, al programa de Festa Major, recordant la importància de prendre mesures d’autoprotecció davant la Covid-19.


  Share: