La Festa Major de l’Aigua i la Llum d’enguany ja té programa

El programa de la Festa Major de l’Aigua i la Llum d’enguany ja s’ha fet públic. L’agenda d’actes previstos pels dies 17, 18, 19, 20 i 21 d’agost ja està disponible, al mateix temps que es va difondre la línea gràfica que l’acompanya i que esdevé l’element representatiu de la Festa Major.

Publicitat

El departament de Cultura ha volgut fugir del format de cartell icònic que ha caracteritzat les últimes edicions de la Festa Major per apostar per un ventall d’imatges representatives de diverses figures i tradicions locals, amb les persones que hi ha al darrere com a protagonistes.

I és que l’Ajuntament ha volgut que aquesta sigui una Festa Major de retorn al passat i especialment al format de finals del SXX, recuperant elements com les armilles de tela de farcell i actes com els Carrers de Circ, els Imprevistos o les Bioescultures de fang.

Publicitat

Aquests actes acompanyaran a la tornada, en format clàssic, dels principals elements suspesos els darrers dos anys de pandèmia, com l’Empaitafoc, la Ballera de capsigranys, la Baixada de vehicles no contaminants, o les Destresses, entre d’altres.

El programa prescindeix d’elements que havien estat una constant els darrers anys, com la rivalitat entre Poble Amunt i Poble Avall i, amb la imatgeria popular com a grans protagonistes, innova amb actes com la nit del Curtcircuit i el Daltabaix, amb la Colla Gegantera i les seves figures com a grans protagonistes, i l’Escenari Boig, que s’ubicarà a La Bassa i promet “talents que no acostumen a exhibir-se en grans escenaris” alhora que recomana assistir-hi amb una carmanyola per sopar durant l’espectacle.

Ja amb la vista posada més en el passat, es recuperarà un element icònic de la Festa Major de mitjans del segle passat; l’envelat. Enlloc d’ubicar-se a l’era de Cal Mateu, s’instal·larà al parc Folch i Torres i acollirà espectacles, concerts i el sopar i ball de fi de festa, que enguany no se celebrarà a La Bassa.


  Share: