La Festa de l’arbre planta una cinquantena d’arbres al Parc de les Destresses

Festa de l'Arbre 2014 Foto: Dept Medi Ambient Ajuntament de Castellbisbal
Festa de l’Arbre 2014
Foto: Dept Medi Ambient Ajuntament de Castellbisbal

En motiu de la Festa de l’Arbre 2014, organitzada al matí del passat diumenge 9 de març, prop de 150 persones, principalment famílies, van plantar un total de 52 arbres al Parc de les Destresses.

Publicitat

Entre els arbres plantats,  destaquen 44 xiprers (cupresscyparis leylandi) plantats en filera fent de barrera visual entre la variant i el parc, set pollacres (populus nigra italica) per substituir alguns arbres que s’havien mort i un plataner (platanus hispanica) per fer ombra a una zona de bancs que quedava al descobert.

La festa de l’arbre d’enguany va estar acompanyada d’un dia plenament primaveral així com amenitzat amb música, un fet que li va donar un toc més festiu. Tanmateix es va habilitar una taula amb cadires on els més petits, després de la plantada, van poder pintar unes fitxes amb diversos dibuixos d’arbres.

Publicitat

Segons han informat des de l’Ajuntament, està previst crear una nova zona pipican al Parc de les Destresses i la plantada de diumenge va ser el punt de partida per adequar la zona. En aquest sentit, paral·lel a la creació de la zona pipican, també es reforçarà la senyalització vertical per fomentar un tinença responsable dels animals i que incideixi principalment en el fet de recollir-ne els excrements.

ADF a la Festa de l'Arbre 2014 Foto: Dept Medi Ambient Ajuntament de Castellbisbal
ADF a la Festa de l’Arbre 2014
Foto: Dept Medi Ambient Ajuntament de Castellbisbal

Abans de l’acte, l’Ajuntament va aprofitar per fer algunes reparacions d’actes vandàlics com l’arranjament de la font o l’eliminació de pintades i grafits de les grades per tal de contribuir a la posada en valor d’aquest espai verd urbà.

El diumenge 16 de març està previst fer una altra plantada al local social de Costablanca, en coordinació amb l’Associació de Veïns d’aquesta urbanització. Amb aquesta actuació es pretén dotar d’espais d’ombra així com millorar l’aspecte d’aquest equipament sociocultural.

La Festa de l’Arbre, organitzada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellbisbal, va comptar amb la col·laboració dels voluntaris de l’ADF Castellbisbal, que va col·laborar habilitant les boques de reg per regar els arbres que es van plantar al final de la jornada.

Publicat el 10 de març a les 16:30 per Albert Miralles