La Festa de l’Arbre neteja i replanta la riera de Can Campanyà

2013-02-24 10.22.34Una seixantena de persones van participar ahir diumenge al matí de la festa de l’arbre organitzada pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellsbibal tot i el fred hivernal amb que va començar el dia.

Publicitat

A mesura que avançava el matí, però, el sol va escalfar una mica l’ambient i la gent que es va animar a participar va aconseguit plantar la quarantena d’àlbers(una espècie de pollancre) que hi havíen preparats a ambdos cantons de la riera de Can Campanya.

Amb la plantada es vol potenciar el bosc de ribera de la zona.  El paratge exacte és el parc de sota la font de Can Campanya, que els assistents a l’acte també van netejar de residus.

Publicitat

2013-02-24 10.17.43Al mateix temps que es duia a terme la plantada, diversos voluntarios de l’Agrupació de Defensa Forestal(ADF) de Castellbisbal han estat obrint un camí per accedir a uns degotalls, que formen part del patrimoni natural de la vila que es troben molt propers a la zona de la plantada. Així doncs els voluntaris de l’ADF van estar desbrossant i netejant aquesta zona, força oblidada i desconeguda per a molts.

Després de la plantada i d’un petit  refrigeri consistent de galetes i sucs, els 60 assistents a la plantada van poder gaudir d’una visita guiada per la pedrera Romana de Can Camapanya. Allà es va relacionar l’antiga pedrera de la zona amb els romans, així com amb la construcció de la via augusta, que passa per Castellbsibal.  Aquesta segona part de l’acte va estar emmarcada en la celebració de l’Any del Patrimoni de Castellbisbal.

Publicat el 25 de febrer de 2013 a les 9:35 per Albert Miralles.