La Festa de l’Arbre arranja part del nou camí peatonal a l’Estació

Fotografia: Aleix Mateu

La Festa de l’Arbre d’enguany, organitzada pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, va servir per replantar amb arbres el torrent del Sot del Castell, “un àrea degradada i ocupada per canyes de més de 1.200 m2, al costat del camí de Repeu”.

Publicitat

El Repeu és, de fet, el camí que l’Ajuntament està arranjant per convertir-lo en un accès peatonal a l’Estació de Rodalies després d’arribar a un acord amb ADIF per crear un pas de vianants sota el pont de la carretera de l’Estació que creua les vies de l’AVE.

En total, es van plantar 161 arbres i arbustos autòctons amb l’objectiu de “fer la competència a la canya, espècie invasora que predomina a la zona, i recuperar el bosc de ribera”. La jornada va acabar amb un taller de construcció de petits hotels d’insectes que els infants es van poder endur a casa.

Publicitat

La Festa de l’Arbre, que va reunir un centenar de voluntaris, va comptar amb la participació de l’ADF i un grup d’estudiants de quart d’ESO de l’Institut Castellbisbal, que realitzaven un servei comunitari.

Author: Vicenç Moliné