La CUP recull signatures per demanar que la residència de gent gran s’ubiqui al nucli urbà

La CUP ha engegat una recollida de signatures per reclamar que la residència de gent gran municipal que es preveu construir a Can Costa s’ubiqui al nucli urbà.

Publicitat

La campanya en favor d’aquest canvi d’ubicació va començar a finals de l’any passat després que la CUP rebés una queixa procedent de l’urbanització i decidís donar-hi suport i havia de culminar amb la presentació d’una moció al Ple municipal que ha estat rebutjada i no entrarà en l’ordre del dia.

Des de la CUP argumenten que la decisió d’ubicar la residència a Can Costa
“únicament es basa en un informe tècnic, però no social”, fet que al seu parer “treu a les persones del centre de la política social, ponderant la mirada sempre a motius econòmics i tècnics”.

Publicitat

“La ubicació de les residències dins del nucli urbà beneficia potencialment les activitats de la vida diària de les persones, així com la seva interacció amb persones i familiars de diferents edats, fet que potencia la conservació de processos cognitius”, apunten des de la formació, que recorden que una residència “és un habitatge, no un hospital”, afegint que “aïllar a la gent en un espai natural, però allunyada de la seva vida diària per a tota la vida no és el que triaríem per a nosaltres mateixos”.

La decisió d’ubicar la residència a Can Costa s’ha gestat durant el 2020 arrel dels informes encarregats pel consistori, que sumats a les propostes dels partits van reduir l’elecció a quatre espais consensuats per totes les formacions polítiques; tres al nucli urbà i el de Can Costa, segons han explicat des del consistori. Finalment, la decisió d’ubicar-la a Can Costa es va adoptar per consens de tots els partits en una Junta de Portaveus celebrada al setembre i en la que la CUP no hi va ser present degut a que Miguel Angel Montero, el regidor que va substituir Olga Mateo com a representant de la CUP al Ple municipal, encara no havia pres possesió.

Des de l’equip de govern es refermen en els arguments pels que es va triar l’ubicació de Can Costa i recorden que l’elecció de l’espai, que legalment correspon a la Junta de Govern Local, es va decidir a la Junta de Portaveus per garantir “el màxim de consens i acord polític possible”.

En aquest sentit, des d’alcaldia expliquen que la moció presentada per la CUP de cara al Ple municipal del proper dilluns en relació a l’ubicació de la residència ha estat rebutjada per tota la resta de formacions a la Comissió informativa general, on es decideixen els punts de l’ordre del dia del Ple municipal. A partir d’aquest rebuig per part de la resta de formacions del Ple, l’alcalde va decidir finalment no incloure-la en l’ordre del dia, considerant que “no ens porta a res que pugui superar el consens aconseguit i perquè no pretén sumar, sinó més aviat obstaculitzar el treball fet fins avui”, segons ha explicat a 772.cat.

Des de la CUP no ho veuen així i en una publicació a les seves xarxes socials han acusat a l’alcalde de “censura” per no voler incloure la moció a l’ordre del dia. “És una vergonya que l’alcalde hagi censurat la nostra moció al ple perquè no li vagi bé políticament”, afirmen recordant que no hi havia informe desfavorable a la moció i que s’ha exclós de l’ordre del dia per “connivència política i per no haver de donar explicacions”.