La CUP organitza concentracions els dimarts a la Plaça de l’Església per demanar mesures socials per pal·liar la crisi del Covid-19

La CUP Castellbisbal ha organitzat des de fa més d’un mes concrentracions cada dimarts a les 8 del vespre a la Plaça de l’Església per exigir mesures socials per pal·liar la crisi del Covid-19. Cada dimarts, una dotzena de persones es concentren amb cartells i mantenint la distància de seguretat.

Publicitat

Malgrat les quatre primeres no tenien un enfocament concret i reclamàven una sanitat 100% pública, el foment de la banca pública, el pagament dels ERTOs, la supressió desnonaments i el tancament dels CIEs, entre d’altres mesures, la de dimarts passat va estar centrada en les reivindicacions relacionades amb el sector sanitari.

En aquest sentit, es va llegir un manifest on denunciaven les “greus retallades i privatitzacions” patides per la sanitat pública, on “la precarietat laboral de les treballadores, l’augment de les llistes d’espera, la disminució de llits hospitalaris, la manca de centres de dia públics i residències per a gent gran, etç, s’han convertit en la tònica habitual”.

Publicitat

En aquest sentit, el manifest, titulat “La vida abans que el capital”, concloïa que si no passem a “un model 100% públic en què tots els recursos s’inverteixen en la sanitat pública, sempre hi haurà desigualtat en l’accés al dret a la salut”.