La CUP i Arran senyalen edificis buits al nucli urbà per denunciar les dificultats per accedir a un habitatge

Les seccions locals de la CUP i Arran Papiol-Castellbisbal van realitzar a finals de juliol una acció per denunciar les dificultats dels joves per accedir a habitatges a Castellbisbal.

Publicitat

La campanya va consistir en enganxar diversos cartells en aquells edificis del nucli urbà que es troben deshabitats amb l’objectiu de visibilitzar que la manca d’habitatge al municipi es podria.

A cada un dels habitatges, els participants van llegir fragments d’un discurs que denuncia les promeses incomplertes dels partits al govern municipal els darrers anys en quant a creació d’habitatge públic.

Publicitat

Segons els càlculs de l’Ajuntament, a Castellbisbal hi havia el 2018 un 4,86% d’habitatges buits, uns 255, xifra que la CUP considera que en realitat és més alta.

En aquest sentit, la formació lamenta que Castellbisbal no tingui cap habitatge públic i el compara amb altres municipis com Argentona, amb la meitat de pressupost i 21 habitatges públics.

“Ens cal impulsar una nova manera d’accedir a la vivenda que garanteixi els nostres drets i no ens podem permetre tenir més de 255 vivendes buides al nostre poble mentre les joves, les mares solteres amb fills i les nostres àvies no poden accedir a una vivenda i son expulsades de Castellbisbal”.

El correpisos, com han batejat la iniciativa, forma part d’una campanya per l’habitatge públic engegada aquest estiu per les dues entitats i que va culminar amb el debat d’una moció al Ple municipal de juliol, aprovada amb els vots a favor de tots els partits excepte Ciutadans, que hi va votar en contra. La campanya també inclou un mapa amb els habitatges buits del nucli urbà.