La Coral la Unió acull el 18è Cicle de Tardor

18è cicle concerts de tardor

La Coral la Unió de Castellbisbal, amb més d’un segle d’història, va presentar el passat diumenge 28 d’octubre al Casal de la nostra vila el divuitè cicle de concerts de tardor. L’acte va incloure diverses actuacions de “La Coral l’Alzinar” de Masquefa, el “Cor lo pom de flors” de Sant Just d’Esvern, la “Coral les sang et or” d’Arles de Tech (de la Catalunya Nord) i per últim la de la pròpia “Coral la Unió” de Castellbisbal.

Publicitat

Durant el prop de dues hores i mitja de melodies es van poder sentir peces de tota mena, des de les més tradicionals i properes com “El meu avi” a les més llunyanes i curioses com “Nipo-Djiman Mo”, un cant Africà. Tampoc van faltar cançons més actuals, com “Boig per tu” o “l’Empordà” i l’acte va posar el punt i final amb un emotiu “Cant de la Senyera” interpretat per la coral castellbisbalenca, que va fer posar dempeus a tot un Casal que es va unir a la tonada en les últimes estrofes quan Francesc Pelfort, el director de la coral, va començar a dirigir també al públic assistent.

A l’entrega d’obsequis

Encara dalt de l’escenari i un cop finalitzades les actuacions, la presidenta de la Coral la Unió, Montserrat Pastallé, acompanyada de l’alcaldessa de Castellbisbal, Conxi Llurba, van obsequiar a les corals convidades amb un petit recordatori. Tot seguit es va convidar a assistents i cantaires a un petit refrigeri dins la mateixa sala, moment en el que el director de La Coral la Unió, Francesc Pelfort, va concloure amb un bon balanç tot i haver començat amb alguns canvis en l’ordre establert inicialment.

Publicitat

Així mateix,  Pelfort també va afirmar que des de fa 11 anys sempre ve una coral de la Catalunya Nord en aquests cicles de concerts ja que des dallà, on el català és minoritari, ells s’esforcen per seguir cantant en aquesta llengua i és interessant promocionar-ho. En aquest sentit, els tres presidents de la coral d’Arles de Tech; Jean Claude Pagès, Jean Louis Virgili i Robert Dalos, van assegurar que tot i que pugui no semblar-ho, a la Catalunya Nord encara s’hi mantenen arrels catalanes i van agrair la càlida rebuda que van rebre per part dels castellbisbalencs.

Publicat el 29 d’octubre de 2012 a les 19:18 per Albert Miralles.