La construcció dels col·lectors a Can Santeugini i Costablanca començarà l’any vinent

Les obres dels col·lectors que s’havien d’iniciar ja fa dos anys al sector nord-oest de Castellbisbal finalment es posaran en marxa l’any vinent i inclourà als sectors de Can Santeugini, Costa Blanca, Ca n’Oliveró i Colònica del Carme.

Publicitat

El projecte que, segons el consistori, constituirà una millora mediambiental pel municipi, va ser aprovat a finals de l’any 2018 i s’ha tornat a aprovar per unanimitat a l’últim ple de juliol, després que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi esmenat un error corresponent amb la relació de les expropiacions vinculades al projecte. Aquesta esmena, juntament amb la crisi sanitària, han retrasat l’execució del projecte gairebé dos anys, segons ha explicat l’ajuntament.

En aquest sentit, el projecte inclou dues parts. La primera consisteix en un sistema general per a la recollida d’aigües residuals i per a la seva conducció fins a la planta de tractament, conegut com a col·lectors en alta i que durà a terme la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). En segon terme, es construirà una xarxa de clavegueram que té per objectiu connectar els diferents nuclis residencials amb aquest sistema general construït per l’ACA, col·lectors en baixa, i de la que es farà càrrec directament l’Ajuntament de Castellbisbal.

Publicitat

Les obres costaran 9 milions d’euros dels quals l’Ajuntament de Castellbisbal assumirà gairebé la meitat, 4.191.500 euros. De la resta se’n farà càrrec la Generalitat de Catalunya, segons ha comunicat l’Ajuntament.