La Castanyada incorpora el Halloween per atreure els adolescents

L'Esplai Gatzara, el casal El Mirador i l'escola bressol Blau Cel van organitzar activitats per als més petits
L’Esplai Gatzara, el casal El Mirador i l’escola bressol Blau Cel van organitzar activitats per als més petits

La tradicional festa de la Castanyada organitzada per la Regidoria de Joventut ha incorporat enguany els elements més característics del Halloween nord-americà, coincidint i compartint nom amb la campanya comercial organitzada des de la Regidoria de Comerç i batejada com ‘Castanyoween’.

Publicitat

Els actes van començar a primera hora de la tarda de dijous amb un seguit d’actes a la Plaça de l’Esglèsia, on entitats com l’Esplai Gatzara, el casal El Mirador o l’escola bressol BlauCel van oferir a tots els infants tallers, manualitats i contes al voltant de les tradicions de Tot Sants.

Després de sopar va ser quan els monstres de Halloween es van fer més presents. El fals cementiri ubicat a la Plaça de l’Esglèsia es va convertir en un escenari per als alumnes de l’IES Castellbisbal que, disfressats de zombies, monstres i bruixes, van representar el segrest de la iaia castanyera.

Publicitat

El cercavila terrorífic, que va arribar a la plaça acompanyat del Grup de Percusió dels Diables de Castellbisbal, va acompanyar al centenar de persones reunides a la plaça cap al Casal, on els esperava la festa de la Castanyada.

Amb la intenció de permetre l’entrada i atreure el públic adolescent que va acabar omplint el Casal, no es va permetre la venda de begudes alcohòliques a l’interior del recinte. Finalment, segons la Regidoria de Joventut, van passar pel Casal uns 400 joves.

Publicat el 3 de novembre de 2013 a les 21:00 per Vicenç Moliné