La Biblioteca ofereix clubs de lectura virtuals i préstecs en línia durant l’estat d’alarma

Publicitat

La Biblioteca Municipal Josep Mateu i Miró ha hagut de reinventar-se des de l’inici del confinament. Les noves plataformes digitals els hi ha permès poder traslladar els clubs de lectura habituals i fer-los a través de videoconferència. En aquest sentit, des de l’equipament destaquen que ja s’han pogut fer dues sessions del club de lectura de novel·la i una del club de conversa en anglès, totes amb les noves eines digitals.

Al mateix temps es realitzen préstecs a través de eBiblio Catalunya, plataforma que inclou llibres de tota mena i per a totes les edats, a més de revistes, àlbums il·lustrats, pel·lícules, música i un ampli catàleg de documents i materials audiovisuals. Només cal tenir el carnet de qualsevol biblioteca pública catalana per poder accedir-hi. La plataforma està disponible a través del mateix web eBiblio Catalunya o descarregant-se l’aplicació disponible tant per a dispositius Android com iOS.

Publicitat

En el cas de no disposar del carnet necessari, es pot demanar un carnet provisional omplint un formulari, amb una vigència de 3 mesos, només certificant que s’és major de 14 anys, resident a Catalunya i que no s’ha activat anteriorment el mateix servei. En tot cas, però, la vigència màxima d’aquest carnet provisional és de 3 mesos, superada la qual, s’hauria d’activar el carnet definitiu a les biblioteques.

Paral·lelament, per als infants de la casa, que també continuen confinats, es pot accedir al portal Genius de la Xarxa de biblioteques municipals que inclou diferents jocs, clubs de lectura i diferents recursos i recomanacions per a nens i nenes de fins a 12 anys.