La Biblioteca Josep Mateu i Miró supera els 4.000 usuaris amb carnet

Biblioteca Mateu MiróLa Biblioteca Josep Mateu i Miró va superar l’any passat els 4.000 usuaris amb carnet, segons el recull de l’activitat del centre elaborat pels mateixos responsables.

Publicitat

Concretament, a finals de 2014 un total de 4.135 persones ja tenien el carnet d’usuari de la biblioteca, 339 més que un any abans.

L’activitat d’aquests usuaris, a part dels nombrosos serveis que ofereix la bilbioteca, s’ha traduït en 31.036 préstecs.

Publicitat

D’aquests, les novel·les amb mésèxit han estat El tiempo entre costuras, de María Dueñas, En el país de la nube blanca, de Sarah Lark i Victus: Barcelona 1714, d’Albert Sánchez Piñol.

En la categoria de novel·les juvenils, les més demanades han estat No està escrit a les estrelles, de John Green, Voldria que fossis tu, de Lorenza Bernardi i Els jocs de la fam, de Suzanne Collins.

Entre les pel·lícules, les estrelles del 2014 han estat Lo imposible, Antes del anochecer i Intocable pel que fa al públic adult i Las aventuras de Super Mario Bros, Juan y Totola i Thomas y sus amigos entre el públic infantil.

Els cómics amb més èxit han estat Naruto, de Masashi Kishimoto, Doraemon, de Fujio Fujiko, Dr. Slump, d’Akira Toriyama, Death Note, de Tsugumi Ohba, 20th Century Boys, de Naoki Urasawa i Fairy tail, d’Hiro Mashima, els tres primers catalogats per al públic infantil i els tres últims per a un públic adult.

Finalment, els discos més prestats han estat The Beatles, 11 de novembre, de Sílvia Pérez Cruz i Massatge amb cançons, de Dàmaris Gelabert.