L’11 S més atípic per la Covid-19

Ens ha tocat passar un 11 de Setembre molt inusual, sense l’esmorzar previ, amb una ofrena floral al monument del 1714 una mica per lliure i un acte institucional escàs de públic, ja no per la separació de les cadires, com és comprensible, si no per les absències aclaparadores d’alguns partits polítics amb representació al nostre consistori. Els anomenarem perquè no hi hagi confusions: el PSC i C’s. D’una banda, ens sembla un incompliment de les seves tasques com a partit polític i de l’altra, que estan girant l’esquena a molts dels castellbisbalencs/enques al no celebrar la Diada Nacional de Catalunya en l’àmbit institucional del qual formen part.

Publicitat

L’acte institucional no tenia cap connotació independentista, és més, no hi havia cap estelada. Els parlaments van descriure què és la Diada de l’11 de Setembre en el millor indret possible, el Pati Adjutori Sagarra de l’Ajuntament, castellbisbalenc que va lluitar a la Guerra de Successió de 1714. Per aquest motiu, aquest era un acte dirigit a totes i tots els veïns del poble i aquests partits van decidir no assistir-hi, fomentant així la divisió que ells tant critiquen. Si el motiu pel qual van decidir donar l’esquena a bona part del poble és el fet que es pronunciessin les paraules “presos polítics”, “exiliats” i “repressió”, dir que l’equip de govern, com tots els ciutadans, té llibertat per expressar-se de la manera que cregui més convenient sent fidel a les seves legítimes aspiracions polítiques.

En la seva intervenció,  l’alcaldessa accidental, la Susanna Soler,  va deixar caure alguns temes en què no estem del tot d’acord.

Publicitat

Es veu que l’equip de govern ho ha fet molt bé durant aquest darrer any, pandèmia inclosa, perquè segons les seves paraules, han estat “ràpids i eficients”. Quan van ser-ho? Repartint mascaretes i gels hidroalcohòlics al juny?  O executant el pressupost anual? Sabem que al nostre Ajuntament al cap de l’any li sobren molts diners, des de fa anys. Una de dues, o els impostos que paguem són  excessius, o bé aquest govern no és capaç d’atendre totes les necessitats de Castellbisbal. I a sobre el govern espanyol, sustentat pels socialistes, volia espoliar els romanents dels ajuntaments per solucionar els seus problemes de deute desbocat.

També va esmentar que calen “estratègies compartides”, però, fins a quin punt estan disposats a compartir? Ells manen i punt. A l’última Junta de Portaveus (9/9/2020) en la qual ERC de Castellbisbal va preguntar com estava previst el transport escolar, encara no tenien la informació tot i que el curs estava a punt de començar. Al dia següent va aparèixer la notícia publicada a la Web, casualitat?

L’estratègia compartida i donar-se protagonisme, no lliga. Les actuacions compartides, entenem que després han de ser percebudes així per tots.

Desitgem però, que d’ara en endavant siguin realment compartides.

Visca Castellbisbal i Visca Catalunya Lliure!

Secció local ERC Castellbisbal