Jotun presenta un ERE per acomiadar un terç de la plantilla

Jotun ha presentat un ERO per acomiadar 38 treballadors, un terç de la plantilla formada per 114 persones, un terç de les que treballen a la planta que el fabricant de pintures té a Castellbisbal.

Publicitat

La mesura, que ha anat acompanyada per l’extinció del contracte de 22 persones més que treballaven a la planta a través d’una ETT, busca adaptar-se als “alts costos productius fan que no siguin competitius al mercat”, segons ha fet públic el sindicat Comisions Obreres (CCOO), que s’ha oposat a la mesura.

Des de CCOO consideren que la baixa competitivitat es deu a la manca d’inversió en maquinaria i al fet que “no s’ha fet cap acció comercial per posicionar-se millor en el mercat”, alhora que recorden que el grup ha augmentat beneficis un 14% els primers quatre mesos de 2022.

Publicitat

Alhora, des del sindicat apunten que “darrere aquest expedient s’amaga una decisió empresarial estratègica per anar deslocalitzant poc a poc l’activitat que actualment es fa a la planta” i demanen “un pla industrial de futur” per a les instal·lacions.

  Share: