Joan Playà és reelegit alcalde de Castellbisbal

El ple d’investidura s’ha celebrat aquest matí

Joan Playà serà alcalde de Castellbisbal els propers quatre anys després d’haver estat escollit en el Ple d’investidura celebrat aquest matí a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. L’elecció s’ha fet de forma automàtica en segona ronda, després que els partits no hagin arribat a cap acord per sumar una majoria absoluta i a la votació del nou alcalde o alcaldessa. Al no haver-hi cap candidat amb majoria absoluta, Playà, com a cap de la llista més votada -la d’Alternativa per Castellbisbal-, ha estat escollit automàticament alcalde.

Publicitat

Les votacions han coincidit gairebé amb el nombre de regidors de cada formació, amb l’única excepció de Junts per Catalunya, després que Gemma Margarit hagi votat la candidatura de Joan Playà, que ha obtingut set vots en la primera votació. Segons ha explicat a 772.cat, el vot no respon a cap acord sinó al compromís de facilitar el govern de la llista més votada, segons va decidir l’assamblea de la formació.

En el seu primer discurs com alcalde en aquest mandat, Playà ha avançat la línia que seguirà el seu govern aquests quatre anys. “Comencem sols, però estem segurs que aconseguirem noves aliances”, ha explicat en referència a la situació de minoria en que es trobaran. “Aquest escenari no és nou per a nosaltres, és un camí que haurà d’estar ple de diàleg i consens amb al resta de partits. Potser ens farà més lents, però la participació de la resta de formacions farà que les decisions que prenguem estiguin més legitimades”, ha afegit. “En allò que no hi hagi majoria àmplies, sempre podrem trobar aliances puntuals”, ha apuntat, recordant que “mai renunciarem als nostres principis ni els valors que portem anys defensant”, ha avançat.

Publicitat

Des de l’oposició, el PSC ha avançat que el seu objectiu serà “treballar de forma incansable per que el Poble de Castellbisbal tingui futur”. En aquest sentit, ha recordat que “el darrer mandat hem viscut moments difícils i segur que en viurem durant el mandat que ara comença. No oblidem, però, que els regidors del Ple tenim més coses en comú que no ens separen”.

Esquerra ha recordat que “l’Ajuntament ha de ser el pilar sobre el que s’edifica l’estat del benestar i es potencia l’economia” per després fer autocrítica: “els projectes d’ERC no han estat prou engrescadors, ja que no hem obtingut els resultats que esperàvem”. Sobre les negociacions, ha atribuït la impossibilitat d’arribar a acords d’investidura a la “manca de cultura de pactes”.

Ciutadans ha manifestat la seva voluntat de ser “inflexibles amb tot allò que considerem injust per als nostres veïns” i Junts per Catalunya va recordar que “estem aquí per treballar per un Castellbisbal millor”.

  Share:

Author: Vicenç Moliné