Ingresa a presó un home acusat de colocar una bomba en una excavadora a Castellbisbal

Un home ha ingressat a presó després que els Mossos d’Esquadra l’hagin acusat de colocar un explosiu casolà en una excavadora d’una obra al nucli urbà Castellbisbal. La bomba estava programada per exclatar en horari laboral, motiu pel que se l’ha acusat d’homicidi i danys en grau de temptativa així com de tinença il·lícita d’artefacte incendiari, segons ha informat el 324.

Publicitat

L’home, de 45 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, va ser acomiadat de l’empresa que operava l’excavadora i, com a venjança, hauria preparat la col·locació de l’artefacte explosiu. Aquest consistia en una garrafa de benzina connectada a una placa electrònica programada per esclatar, que va ser detectada per un dels treballadors el passat 10 de març a les 8 del matí. L’artefacte estava programat per esclatar a un quart de deu del matí, quan els treballadors estarien operant l’excavadora.

Els Mossos van mobilitzar el grup de Tedax-NRBQ, que va poder desactivar l’artefacte sense haver-lo de fer esclatar. A partir d’aquí van començar una investigació que va finalitzar el passat 4 de maig, quan es va detenir al sospitós al seu domicili, on es van trobar elements similarss als usats en l’artefacte explosiu, que els Mossos qualifiquen de “casolà però força elaborat”.

Publicitat

Un cop detingut, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, que en va decretar l’ingrés a presó.