Incendi en una pila de cotxes per desballestar a l’empresa Alberich

Autora: Montse Palau

Un incendi en una pila de cotxes per desballestar a les instal·lacions de l’empresa Alberich, al polígon industrial del Llobregat, ha provocat una espectacular columna de fum a primera hora d’aquest matí, com en donen testimoni nombroses imatges capturades pels veïns de Castellbisbal.

Publicitat

El foc, que ha començat a dos quarts de sis del matí, segons ha informat TV3, s’ha produit durant el canvi de torn de l’empresa i tot apunta que s’ha originat al dipòsit de benzina d’algun dels cotxes i s’ha extés per tota la pila de ferralla.

Segons han informat els bombers en una nota de premsa, no hi ha hagut ferits entre els 8 treballadors que hi havia a l’empresa. Tant des de l’Ajuntament de Castellbisbal com des del de Sant Andreu de la Barca s’ha llençat un missatge de tranquil·litat assegurant que “no hi ha risc per a la població” per la columna de fum. Tot i això, Protecció Civil ha recomanat als veïns dels municipis del voltant i cap a on bufava el vent (Pallejà, Sant Andreu de la Barca, el Papiol i Molins de Rei, sense fer esment a Castellbisbal) mantenir les finestres tancades. A mesura que ha avançat el matí, el vent ha canviat de direcció i Protecció Civil ha llençat una alerta recomanant als veïns de Can Santeugini tancar també les finestres.

Publicitat

24 dotacions de bombers han treballat en l’extinció del foc, que s’ha declarat controlat a les 14:00. Entre els efectius que s’hi han desplaçat hi havia una autoescala, la Unitat de Comandament Mitjana (UCM) i el Grup Operatiu de Suport (GROS).  Durant el matí i degut a la intensitat de les flames s’ha demanat a una empresa química adjacent que reduís la producció al mínim i activés els plans d’autoprotecció de forma preventiva.

Autor del Video: Àngel Antúnez