Illa Esportiva, Esport i Valors

Per tothom és sabut que l’Illa Esportiva apadrina l’ESPORT i fomenta i aplaudeix tota la seva pràctica, així com cadascuna de les lletres que en composen la paraula…. Empatia, Solidaritat, Participació, Oportunitat, Respecte i Tenacitat.

Publicitat

Sens dubte, grans objectius !

Enguany, volem impulsar i promoure l’educació en valors, i per aquest motiu creiem i apostem pels valors de l’esport, en la seva capacitat educativa i social com a instrument integrador que permet millorar la qualitat de vida de totes les persones, afavorint  la tolerància, l’esforç,  el treball en equip, la integració social, potenciant la cooperació, i contribuint de manera activa a la societat del benestar.

Publicitat

En aquest sentit, i posant en valor la nostra  sensibilitat envers les persones amb necessitats educatives especials, potenciem les activitats aquàtiques específiques enteses com a eina molt potent en la millora de l’autonomia, la confiança i l’aprenentatge.

Ressaltar, també, la vitalitat i la bona feina de les entitats esportives, amb una àmplia oferta  on trobar, de ben segur, un esport per practicar i millorar la preparació física i descobrint  moltes més coses com  hàbits saludables, lleialtat,  treball en equip  i germanor entre companys. L’esforç, la disciplina, la constància, l’esperit de superació  en benefici de l’equip o en la millora del  propi cos, seran companys de viatge.

Mentrestant, des del Govern Municipal, continuem treballant per millorar les instal·lacions i una bona mostra n’és la feina feta aquest estiu. La remodelació de les pistes de tennis i de frontó, l’inici de les obres dels vestidors que consisteix en una remodelació total dels quatre vestidors de la piscina interior i sala de gimnàs, posada en servei de les plaques fotovoltaiques del sostre de l’Illa el passat dia 1 d’octubre, el canvi de les bombes de recirculació de la piscina gran coberta i del ultraviolat de la piscina petita, el nou acumulador amb més capacitat als vestidors de futbol i nous vestidors per persones amb necessitats diferents de mobilitat. En total uns 450.000€ més que hem destinat a aquestes millores.

 En el Pla d’inversions d’enguany, hi ha prevista la redacció del projecte d’execució d’uns nous vestidors a la zona exterior, en el mateix lloc on són actualment, i que donaran servei a la pista exterior coberta; d’aquests vestidors ja se’n té un avantprojecte que va ser redactat i subvencionat per la Diputació de Barcelona. A més, està previst canviar el sistema d’escalfament d’aigua de les dutxes dels vestidors del camp de futbol.

Per això, i per no malbaratar ni un sol euro del diner públic, el respecte i l’estima pel nostre entorn han de ser el mitjà per arribar a la meta anomenada CIVISME.

I volem anar més enllà i posar en valor, a més a més, la corresponsabilitat de tots els usuaris i participants per tal d’erradicar qualsevol tipus d’acte vandàlic.

Tots els racons de l’Illa Esportiva han de ser un model de convivència, un espai de confort i un exemple de competitivitat ben entesa.

Perquè ho tenim molt clar: Fer Esport sempre SUMA !

Ser corresponsable amb les regles del joc i amb l’ús de les instal·lacions, també SUMA!