Tribuna politica

Hem tornat a votar i hem tornat a guanyar!

El passat de 21 desembre vam votar. Aquest cop sense agressions per part de les policies espanyoles, però intervinguts amb un cop d’estat encobert amb l’aplicació de l’article 155. Aquesta intervenció / cop d’estat que ha perpetrat l’estat i que tant de mal està fent amb la paràlisi institucional que vivim.

Publicitat
moreno-pintor

El resultat per al bloc independentista ha estat molt bo: hem revalidat la majoria absoluta parlamentària, amb la qual cosa podem dir, amb el cap ben alt, que hem tornat a guanyar, en escons i en vots. Després d’una campanya tan mediatitzada, amb presos polítics i mig govern exiliat i on fins i tot el color groc va estar prohibit, hem aguantat l’envestida de l’estat  i, un cop mes hem votat i ens hem comptat; tot i que no hem pogut fer campanya en igualtat de condicions, hem guanyat amb un missatge clar, fer la República!

La majoria silenciosa ha votat i s’ha arribat a una participació del 81,94 %, per tant, la mobilització electoral ha estat absoluta. Ara sí que ens permet fixar el sostre tant de l’independentisme amb 2.079.340 vots, com de l’unionisme amb 1.902.061 vots.

Publicitat
cirera

A Castellbisbal, però, ha guanyat l’unionisme: el bloc del 155 ha superat l’independentisme; ens cal, doncs, reflexionar i seguir treballant per assolir també a Castellbisbal una majoria independentista. Des d’Esquerra hem de seguir treballant braç a braç amb els altres partits independentistes i entitats com l’ANC, OMNIUM, el PDCAT, la CUP i el CDR local; segurament ens cal més unitat de treball i coordinació, per convèncer molta més gent que la independència la volem per millorar, per avançar socialment i nacionalment i per oferir, a les properes generacions, un futur millor.

En l’àmbit local, entenem que no hi ajuda que, en una moment tan important del procés, Alternativa trenqués el pacte amb Esquerra i, uns mesos més tard, pactés amb el PSC  l’aprovació dels pressupostos. Amb aquesta mal dissimulada i evident SocioAlternativa, queda clar que el partit que governa el municipi ha preferit pactar amb els del bloc del 155 abans que amb Esquerra.

La mostra més feridora de la deriva d’Alternativa va arribar en el ple de finals d’octubre, en el qual es va presentar una moció que portava per títol “Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya”. En la votació, un regidor d’Alternativa ho va fer en contra i l’alcalde s’hi va abstenir! Com pot ser? Una pretesa presència de pensaments diferents dins del partit mai no pot justificar donar suport o inhibir-se davant l’anul·lació del nostre autogovern! En els moments actuals, cal mullar-se, ser honestos i clars amb els votants: o es fa el joc als unionistes que estan d’acord amb l’aplicació d’aquesta mesura que és, per a molts juristes, un cop d’estat encobert, o s’està per complir el mandat popular fins a les últimes conseqüències, presó o exili, per exemple… Això ho sabem molt bé alguns partits polítics, n’hi ha d’altres, en canvi, que s’estimen més fer política instal·lats còmodament en un despatx de la planta noble, o bé ocupant càrrecs concedits a través del sistema de les portes giratòries.

Per acabar, cal posicionar-se sense embuts. Cadascú tria els companys de viatge que li convé i ja li tocarà retre comptes davant dels votants. Nosaltres seguim endavant en aquest viatge apassionant, ple de dificultats i entrebancs, però amb la ferma determinació de construir la República.

Publicat el 13 de Gener de 2018 a les 13:00 per la secció local d’ERC

Etiquetes
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top