Govern de Poble i de País

Logotip d'Esquerra Republicana de CatalunyaHem arribat a un acord en què Castellbisbal guanya, guanya perquè n’ha sortit un govern fort, de poble i nacionalment compromès amb el procés cap a la independència.

Publicitat

Tindrem, durant gairebé un any i mig, un alcalde independentista que garantirà tot el suport a qualsevol proposta que contribueixi a fer que les eleccions del 27 de setembre -o quan es convoquin- tinguin un clar sentit plebiscitari i que es presentin en favor del procés cap a la construcció d’un estat independent.

Per a Esquerra, el fet de tenir tres regidors amb el suport de 785 vots ens comportava una responsabilitat afegida: havíem de ser al govern municipal per dur a terme les propostes del nostre programa i, a més, ser la punta de llança i el referent del procés cap a la independència. Per a nosaltres el projecte de poble va lligat al de país, per tant, volíem ser al govern per garantir aquesta dualitat que representa Esquerra. També és de molta importància la visualitat i la transparència en totes les decisions que es prenguin des del govern municipal, per això, crearem la Regidoria de Transparència, que dotarà l’Ajuntament d’eines de nitidesa, control i bona gestió.

Publicitat

Volem agrair a Alternativa la seva generositat i voluntat d’entesa. Han demostrat amplitud de mires, sentit de poble i sentit de país. Gràcies!

El que hem fet és, sobretot, un pacte per Castellbisbal: en algun moment de les negociacions -on sincerament Esquerra era més a prop de ser a l’oposició que al govern -, la responsabilitat tant d’Esquerra com d’Alternativa ens ha portat a posar per davant la gent de Castellbisbal, més que no pas les aspiracions i interessos de partit, que són ben legítims, d’altra banda.

El punt que va encallar una mica les converses va ser el tema de l’Alcaldia; finalment el vam resoldre aplicant-hi el rigor matemàtic: el repartiment del mandat s’ha fet de forma equitativa, en funció dels regidors que té cada formació política respecte als nou regidors que fan falta per assolir la majoria absoluta.

Aquest és un pacte lògic i coherent, Esquerra som poble i som país i creiem que aquest acord reflecteix molt bé el nostre programa i la voluntat de la gent que ens va donar suport el 24 de maig.

Volem agrair, un cop més, el suport dels veïns i veïnes de Castellbisbal. Estem convençuts que amb aquest acord veureu reflectit el model de poble que volem a través de les propostes que podrem portar a terme, no tan sols des de les regidories que gestionarem, sinó també en totes les decisions que es prenguin a les altres regidories de l’Ajuntament. També volem afegir un agraïment ben sincer a totes les persones que han cregut des del primer minut en aquest projecte, que ens estan ajudant moltíssim a començar a fer-lo possible.

Cal dignificar la figura de l’oposició, dotant-los de tota la informació que necessitin per desenvolupar la seva tasca política. Volem escoltar les seves propostes perquè estem oberts a arribar a acords amb ells.

Durant aquests dies es mantindran reunions per tal d’anar detallant la totalitat de l’acord, així com també es crearà una comissió de seguiment del pacte.

Demà dissabte, a les 12.00, es constituirà l’Ajuntament. Començarem a construir un poble millor per a un país nou on tothom hi tindrà cabuda, aquest repte tan il•lusionant per a la Isabel, el Sergi i el Toni, i també per a tota la resta de l’equip que formem ERC-Castellbisbal.

Us hi esperem!

ERC-Castellbisbal

Publicat el 12 de juny de 2015 a les 15:30 per la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya

Author: Vicenç Moliné