Gestió municipal insuficient

La pandèmia ha posat a prova la nostra fortalesa de la pitjor manera possible, amb la solitud com a premissa i l’exigència de la distància social en uns moments on necessitàvem més que mai l’afecte d’una forta abraçada.

Publicitat

Aquesta situació ens ha exigit adaptar-nos i comprendre que era el moment de fer un esforç extra i anar més enllà del partidisme per tal de donar sentit a la nostra funció pública tractant d’aportar la nostra experiència, treball i bona predisposició en totes les mesures que hem proposat durant la gestió de la pandèmia, com el suport dels acords per tal de materialitzar-los en un context d’incertesa on més que mai, s’ha hagut de prioritzar l’atenció social, el rescat del comerç local i la seguretat pública dels nostres veïns i veïnes de Castellbisbal. I ho hem fet impulsats pel nostre deure ètic i professional per tal d’estar a l’altura de la nostra responsabilitat pública en aquests moments tan complicats.

Junts, hem fet front a una crisi sense precedents, però no hauríem d’oblidar que encara resta un llarg camí per recórrer.

Publicitat

Entrem en un nou escenari on s’espera que l’administració pública i els seus gestors siguin capaços de liderar un model de gestió que doni resposta a una situació que pot canviar tots els nostres paradigmes socials, laborals i econòmics en els quals vivim. Haurem de preveure i idear noves estratègies que impulsin i generin economia, llocs de feina i mesures de protecció social. Reinventar-se per tal de no reaccionar a l’impacte de la crisi, més bé per aprofitar-la i sortir-ne més reforçats. Ara és el moment de mirar cap endavant, amb ambició i una proposta ferma per no deixar a ningú enrere.

En aquest nou context, serà necessari exigir més a l’actual equip de govern perquè correspongui de manera proporcional a la crisi que ens ve a sobre. Tenint en compte els precedents, recentment s’ha tancat la liquidació de l’exercici anterior – any 2019 – amb prop del 50 % del pressupost executat. En altres paraules, quan tanques la liquidació de comptes i et resta la meitat del pressupost municipal per gastar, això vol dir que has deixat d’executar polítiques municipals que poden beneficiar als veïns i veïnes del municipi. Exemples com són el reforç del transport urbà, el desgast i falta de neteja de l’espai públic o l’abandonament i dels nuclis residencials del poble, entre altres.

Ja portem anys amb la denúncia reiterada sobre aquest tipus de gestió que, encara que es presenta com un model sanejat de comptes, porta al deteriorament dels assumptes públics que finalment acabem pagant tots i totes. Això senzillament demostra la seva incapacitat per generar polítiques que donin resposta a les necessitats dels ciutadans de Castellbisbal. I en aquesta línia de treball, no ens trobaran.

Encara això, no som un grup municipal que resta còmodament instal·lat en la queixa. El nostre treball com a principal grup de l’oposició és exigir que l’actual equip de govern desenvolupi les polítiques mínimes per assegurar el correcte funcionament del municipi, al mateix temps que impulsa propostes d’inversió coherents i alienades cap a un model de municipi on els nostres veïns i veïnes puguin gaudir dels serveis públics que es mereixen. I en aquesta línia de treball, sí que ens trobaran.

Ja ha quedat demostrat que quan compten amb la nostra participació en les decisions de govern som capaços d’articular des de l’Ajuntament les accions adequades a la situació que estem patint. El sentit comú i la nostra responsabilitat pública ho exigeix, continuarem mantenint la nostra disposició per cooperar i proposar polítiques municipals on tots i totes les veïnes de Castellbisbal es vegin representats/des.

Aquest és el camí, on ens trobarem tots i totes, per sortir d’aquesta crisi.