La Generalitat es compromet a obrir el CAP de 8 a 24h tots els dies de l’any

La Generalitat de Catalunya s’ha compromés verbalment a ampliar l’horari del CAP Joan Planas, que a partir de l’1 de setembre obrirà de 8 del matí a 12 de la nit ininterrompudament tots els dies de l’any.

Publicitat

La notícia, segons va explicar l’Ajuntament al darrer Ple municipal, encara no és oficial per part de la Generalitat, on només ho ha confirmat el director del sector sanitari del Vallès Occidental a l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà.

El canvi, que implicarà ampliar l’horari del CAP en 1.300 hores anuals, es notarà sobretot els caps de setmana, ja que fins ara els dissabtes tancava a les 17h i els diumenges a les 14h, i a l’agost -a partir de 2018- ja que es mantindrà l’horari de la resta de l’any.

Publicitat

“L’increment dels horaris ha estat fruit del treball fet en els darrers anys no només per l’equip de govern, sinó també pels diferents grups polítics municipals del consistori així com per la pressió efectuada pels membres de la Plataforma No al tancament del CAP i la ciutadania”, apunta el comunicat de l’Ajuntament remarcant el consens sobre aquest tema.

En el debat al Ple municipal, tant l’oposició com la Plataforma No al tancament del CAP van felicitar-se pel compromís de la Generalitat però van remarcar que aquest no ha d’impedir que s’arribi a l’objectiu de recuperar el servei d’urgències les 24h.

Publicat el 3 de juny de 2017 a les 13:00 per Vicenç Moliné