Els Gegants de Castellbisbal visiten Bèlgica en el viatgé més llarg fet per la colla

El Manel, la Vicenta i la Rita van realitzar a finals de juliol el viatge més llarg que han fet mai. De la mà de la Colla Geganter, a de Castellbisbal, els 21 al 23 de Juliol l van tornar la visita que els geganters de Bolderberg van fer a la nostra vila el passat gener de 2015.

Publicitat

Un total de 27 persones van assistir-hi, de les quals 3 ho van fer amb el cotxe i el remolc duent la imatgeria, i 24 en avió. “Acollits en sis cases dels membres de la colla belga, vam poder conviure amb les seves famílies i compartir el seu estil de vida”, expliquen des de la colla.

La representació pota-roja va gaudir de 4 dies intensos d’activitats que els havien preparat la colla belga. El dijous van protagonitzar l’acte oficial de rebuda que els va fer l’alcalde de Heusen-Zolder, municipi d’on pertany la vila de Bolderberg, seguit d’un petit recorregut turístic pel poble.

Publicitat

El divendres, van participar en els actes de commemoració del Dia de la Independència de Bèlgica, la diada del país que es celebra cada 21 de juliol. Després d’una visita ràpida pel llocs més emblemàtics de Brussel·les, els gegants de Castellbisbal van desfilar pels carrers més cèntrics de la capital, acompanyats d’una vintena de gegants més amb les respectives bandes de música. “Els carrers eren plens de gent i les mesures de seguretat extremes, però l’experiència va ser molt satisfactòria”, asseguren.

“El dissabte, després d’una visita per la província de Limburg, vam celebrar un sopar de germanor amb l’assossiació que aglutina els geganters de Limburg: Reuzen in Vlaanderen – Afdeling Limburg. Després de l’àpat els músics castellbisbalencs van deleïtar els assistents amb un concert de 20 minuts amb una gran representació de les músiques de Castellbisbal i d’altres catalanes conegudes, mentre s’emetia un vídeo que resumia la nostra festa major. També vam tenir l’oportunitat d’aprendre nous balls típics belgues i els vam ensenyar de nostres, com la sardana”, apunten des de la colla.

Per acabar, diumenge els gegants de Castellbisbal van participar en la gran trobada de gegants que es celebrà al museu de Open-Air Museum Bokrijk. Amb una idea similar al Poble Espanyol de Barcelona, aquest museu vol representar com era la vida fa 200 anys a través d’edificis antics i activitats d’epoca on hi participa tothom, amb una assistència de 9.500 persones. “Allà vam tenir l’oportunitat de comaprtir espai amb molts altres gegants, entre els quals hi havia el més alt del món. Amb gairebé 11 metres d’alçada i portat per 24 persones, el Jan Turpijn, de 750 kg de pes, va ballar a la mateixa placeta que nosaltres i, fins i tot, els nostres músics van tenir l’honor de tocar-los una peça per fer-lo dansar”.

“El Manel, la Vicenta i la Rita, juntament amb els seus geganters i músics, estem molt contents d’haver representat la cultura castellbisbalenca i catalana en terres belgues i haver lluït les nostres danses. En més d’una ocasió vam interpretar El Seny i La Rauxa, ball dels gegants de Castellbisbal, davant l’admiració dels belgues, que no estan acostumats a veure ballar els gegants en parella ni voltant com ho fem a Catalunya”, expliquen.

La proper cita dels Gegants, després que ahir participéssin en el concert de músiques de Castellbisbal, serà aquesta tarda amb l’encetada de a Festa Major, on seran un dels protagonistes del seguici que dóna el tret de sortida simbòlic a la Festa Major de l’Aigua i la Llum.

Publicat el 17 d’agost de 2017 a les 13:00 per Vicenç Moliné