Gairebé tots els impostos i les taxes municipals seguiran congelats un any més

Per vuité any consecuit, els impostos i les taxes municipals seguiran congelades gairebé en la seva totalitat. El Ple municipal celebrat dilluns va aprovar unos ordenances fiscals, la norma que regula els impostos i les taxes municipals, similars a les de l’any 2014 amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Ciudadanos, la CUP i Junts i l’abstenció del PSC i ERC.

Publicitat

L’única modificació que es va incloure en les ordenances fiscals va ser en el tram municipal de l’IBI dels immobles d’ús industrial que tinguin el valor cadastral superior als 2,4 milions d’euros, el qual passarà del 0,57% al 0,65%. Aquest augment afectarà només a un de cada deu rebuts d’IBI industrial, un total de 50 rebuts, i permetrà recaptar 230.000 euros més que l’any passat, segons càlculs de l’Ajuntament.

L’alcalde, Joan Playà, va defensar aquest augment considerant que “aquesta modificació afectarà únicament als patrimonis immobiliaris més alts del municipi, tots ells de caràcter industrial, el que permetrà a l’Ajuntament, ara i en un futur, disposar de més ingressos sense necessitat d’afectar per igual a tot el sector industrial ni a les economies familiars”.

Publicitat