Com funciona la nova Zona Taronja?

L’Ajuntament va estrenar fa una setmana la nova Zona Taronja, un nou sistema d’aparcament que permetrà aparcar durant una hora de forma gratuïta. Tot i tenir el mateix horari que la Zona Blava, el seu funcionament és diferent.

Publicitat
llaminadures-milu

Per començar, enlloc del tiquet d’estacionament que pots comprar a les màquines expenedores, caldrà posar en un lloc visible el rellotge horari marcant l’hora a la que s’ha estacionat. Aquests rellotges es repartiran en els comerços del poble i, si no es disposa d’un, es pot substituir per un tros de paper amb l’hora d’estacionament apuntada.

Publicitat
Dental Gaudi

Una altra diferència amb la Zona Blava serà qui s’encarregarà de vigilar-ne l’ús correcte. Mentre que l’empresa que gestiona la Zona Blava té persones que vigilen els cotxes que hi aparquen, en el cas de la Zona Taronja la Policia Local serà la responsable de sancionar els cotxes que hi aparquin més temps del permès. Comptaran amb el suport d’agents cívics de l’Ajuntament, tot i que des del consistori apunten que a hores d’ara la seva tasca és essencialment informativa i no es dedicaran en exclusiva a vigilar l’aparcament.

Segons va publicar l’Ajuntament, la Policia Local tindrà el suport d’un nou sistema tecnològic. Uns sensors que a hores d’ara s’estan instal·lant en les diverses places d’aparcament detectaran quan hi aparca i quan abandona la plaça cada cotxe. De moment, segons han explicat des del consistori, les dades que reculli es dedicaran a un estudi estadístic de l’ús que es fa de la Zona Taronja però en un futur podrien avisar a la Policia Local d’on hi ha cotxes que superen el límit d’una hora d’estacionament gratuit.

Publicat el 13 de gener de 2018 a les 9:00 per Vicenç Moliné

 

Etiquetes

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top