Fruits del bon lideratge

Logotip del PSCFa pocs dies hem rebut la bona noticia de que l’Estat reprenia les obres de l’enllaç entre l’A2 i l’AP7 amb l’objectiu de finalitzar-les per al 2015.

Publicitat

Aquesta estratègica infraestructura connecta dues de les principals vies de circulació del transit rodat a Catalunya, però alhora situa en una millor connexió als polígons industrials de Castellbisbal que tindran una accessibilitat més directe amb l’AP7. Aquest fet pot fer més atractiu per a inversors poder desenvolupar activitats econòmiques al nostre municipi amb els beneficis que això comportaria en la generació de llocs de treball.

Potser ara queda molt lluny, però cal recordar tota la feina que s’ha fet fins ara des de que el govern de l’Estat paralitzés aquestes obres a mitjans del 2010. A l’octubre d’aquell any, l’alcaldessa socialista Dolors Conde va liderar una sèrie d’accions per tal de que les obres es reprenguessin el més aviat possible. Es va començar amb buscar les sinergies i recolzament de tots els altres municipis afectats amb una reunió que va acabar amb un manifest conjunt dels altres municipis afectats (Terrassa, Sant Cugat, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Corbera de Llobregat, Pallejà i Papiol). Aquest recolzament no només es va limitar a l’àmbit institucional sinó que es van unir les juntes de compensació o conservació dels nostre polígons industrials i associacions empresarials com CECOT, PIMEC o INNOBAIX.
L’alcaldessa del nostre poble passa a actuar de portaveu dels afectats i es mantenen reunions amb el conseller de Política Territorial o Obres públiques d’aleshores que ofereix el suport de la Generalitat, amb els responsables de l’obra i el Secretari General d’Infraestructures, amb el compromís d’aquest últim a la reunió de febrer del 2012 de reprendre l’obra. Inicialment és realitzen petites feines de manteniment per evitar el deteriorament dels materials fins a l’anunci de finalitzar-la.

Publicitat

Cal recordar, a més a més, que en aquells moments governava a l’estat el PSOE però el PSC de Castellbisbal no va tenir impediment per a treballar en contra d’aquella decisió per tal de defensar per davant de tot els interessos del nostre poble.

Al mateix temps que lamentem que els Pressupostos Generals de l’Estat hagin limitat tant l’inversió pública a Catalunya, de fet és l’única inversió de tot l’estat que ha sobreviscut a les retallades del govern del PP, però per al nostre poble, celebrem que una de les poques obres pressupostades hagi estat l’enllaç A2-AP7 pel que el PSC Castellbisbal tant hem treballat.

Publicat el 18 d’octubre a les 20:00 pel PSC Castellbisbal.