Festa major i minut de silenci

Els socialistes volem aprofitar aquest espai per expressar el nostre condol a les víctimes de l’atemptat de les Rambles. Aquest dijous, dia 17 d’agost, Barcelona va ser colpejada per la barbàrie.  Tots hem assistit impotents, encongits i horroritzats a la mort sense sentit de catorze persones, i el dany de centenars més. L’objectiu dels terroristes és sembrar la por, l’odi i causar el major mal possible, però la societat barcelonina no es deixarà vèncer per la por, ni pels extremismes. El crit que de no tinc por que,  espontàniament, els ciutadans han entonat reflecteix que Barcelona  continuarà sent una ciutat cosmopolita, valenta, oberta al món i missatgera de la pau. Els castellbisbalencs i castellbisbalenques també hem fet nostra aquest crit, i compartim el dolor de les víctimes.

Publicitat

En senyal del respecte per les víctimes de l’atemptat, l’Ajuntament, amb el suport de totes les forces polítiques, ha decretat guardar un minut de silenci abans de la celebració de cada acte de festa major. Mitjançant aquest silenci expressem respecte per les víctimes, però també un ferm rebuig a la barbàrie dels terroristes, perquè front l’horror de l’assassinat massiu de persones qualsevol paraula queda buida. Un silenci seguit per un aplaudiment col·lectiu, que commemora aquells que ja no hi son, i ens recorda que tots estem junts en la construcció de la pau.

Els socialistes creiem encertat la decisió de guardar silenci durant un minut amb caràcter previ  a tots els actes de festa major. Actes que no es poden aturar perquè d’aquesta manera estaríem cedint a la voluntat dels terroristes. Els missatgers del terror voldrien troncar la nostra normalitat, sembrar la por i fer-nos menys lliures. Però no ho permetrem, com no ho ha fet la ciutat de Barcelona. El que farem és fixar-nos en la solidaritat que els milers de ciutadans han mostrat en aquests dies, i evitarem caure en generalitzacions. No es pot culpabilitzar a un col·lectiu sencer per allò que fan quatre bojos. Fer això no és només un acte d’ignorància, sinó d’irresponsabilitat, i contribueix a trencar amb els principis de tolerància i diversitat es que es fonamentant els principis democràtics que els terroristes volen destruir.

Publicitat

Els i les socialistes volem aprofitar per agrair i felicitar a totes les persones que han  organitzat la festa major, en especial a les entitats i tots els artistes que hi participen. El vostre treball i esforç permeten que tots els castellbisbalencs puguin gaudir d’una setmana construint poble. Esperem que tots i totes gaudiu de la festa major, i no us deixeu vèncer per la por.

Publicat el 21 d’agost de 2017 a les 16:30 pel PSC de Castellbisbal

Author: Vicenç Moliné