Festa Major de l’Aigua i la LLum 2018

Publicitat

Veïns i veïnes d’amunt, d’avall i de més enllà: tothom batega alhora a la Festa Major.

Enguany, entitats i organitzadors han aixecat el llistó de la creativitat i de l’exigència, han programat més de 70 activitats per la Festa Major de l’Aigua i la Llum 2018, i ni l’aiguat ha fet tremolar l’equip de la brigada, tècnics i veïns col·laboradors per tenir-ho tot a punt i tot a l’hora. L’enhorabona.

Publicitat

La Festa Major ens ha fet bategar com mai a tots els potarojos i potaroges amb una participació increïble!. Segurament, no podia ser de cap altra manera, perquè aquesta és la festa de tothom i, enguany, a més a més, ha inclòs diferents propostes ciutadanes, com la festa Holl, per a petits, mitjans i grans que va engalanar el parc Folch i Torres, el servei de bus nocturn que oferia el servei a totes les urbanitzacions del municipi i sortia de l’ajuntament a les 3.30 de la matinada o la incorporació d’activitats familiars, el diumenge al migdia, amb jocs aquàtics pels més menuts i unes estovalles musicals que combinaven espai de repòs amb música electrònica.

Totes les activitats s’han distribuït en 14 espais diferents, alguns acabats d’ “estrenar” com la plaça del Joc, i d’altres fruit de les aportacions ciutadanes, com el parc de les destreses i a tots els escenaris hi ha hagut molt de color, música i animació.

Els teòrics afirmen que un atribut de qualitat democràtica és que els ciutadans puguin visualitzar els resultats de la seva participació en la política, que aquesta generi impactes que es converteixen en canvis o modificacions reals. A Castellbisbal podem dir, amb orgull, que participem, que escoltem i que millorem, perquè tots som i fem poble.

Un molt bon exemple d’això ha estat el pregó que han fet tres generacions de veïns de Can Santeugini que, de forma entusiasta, van donar inici a les festes i van demostrar l’orgull que senten de formar part de Castellbisbal des de fa 40 anys. Van ser la demostració que no hi ha límits entre amunt i avall quan tothom treballa pel bé comú.

I per contribuir a una Festa Major lliure de sexisme, ens hem posat un braçalet on el NO és NO és més que una reivindicació: és un dret indiscutible i innegociable.

Així com les ulleres que es distribuïen als participants del flash-move del diumenge a la tarda, que deixa palès que NI més NI menys…Enfoca Bé! És la nostra ferma aposta cap a la igualtat entre totes les persones.

A punt de començar el mes de setembre i la nova agenda plena de projectes i il·lusions, poca gent recordarà si van guanyar els de poble amunt o els de poble avall,  però el que segur no oblidarem serà el riure compartit, el ball i la gresca amb amics i família i la bona feina de les entitats. Gràcies per participar i fer encara més gran i millor la Festa de l’Aigua i la Llum 2018.

Publicat el 31 d’agost de 2018 a les 12:30 per Alternativa per Castellbisbal

Author: Vicenç Moliné