Fem camí

La nostra societat no és igualitària i és molt important que cadascú de nosaltres hi col·laborem per a canviar situacions i dinàmiques que no hem d’acceptar com a bones.

Publicitat

Al voltant del 8 de març és un moment per alçar la veu  però és essencial fer-ho diàriament, integrar-ho com una praxis, com una perspectiva, com l’única opció d’entendre el món. És urgent treballar per abolir el patriarcat, trencar amb totes i cadascuna de les violències de gènere. I ho hem de fer plegades. Sumant sensibilitats i mirades, consensuant significats.  Hem de guanyar i conquerir espais a l’ombra fosca  d’alguns partits de dretes que posen en dubte la  desigualtat i la violència que patim les dones,  i que  proven d’arravatar-nos els drets que tant ha costat d’assolir.

Els Ajuntaments hem d’introduir la perspectiva de gènere en tots els àmbits, especialment en tots els serveis que s’adrecen a les persones, per això mantenim l’aposta pels  serveis d’atenció a les dones, hem incorporat la provisió d’una plaça tècnica d’igualtat a la plantilla municipal i des de fa tres cursos mantenim l’impuls del programa de formació a la comunitat educativa amb perspectiva de gènere, juntament amb els centres d’educació, i hem treballat en l’elaboració participativa del primer  protocol d’actuació i prevenció de les agressions sexistes a l’espai d’oci.

Publicitat

Des d’Alternativa som conscient que aquest camí es presenta llarg, i que no tan sols depèn de l’Administració, sinó que es cada dia, amb les nostres paraules i accions, i amb la suma de totes i cadascuna de les mirades i accions que podrem combatre aquesta xacra de la nostra societat.