“Feia anys que part del nostre electorat esperava avançar cap a una consulta”

Què n’espereu de les properes eleccions?

Publicitat

Una àmplia majoria parlamentaria que dugui a terme la transició nacional cap al dret a decidir. El millor resultat possible de les forces que li donen suport.

Com creieu que afectarà el resultat de les eleccions a Castellbisbal?

Publicitat

A nivell d’equip de govern no afectarà. I a nivell ciutadà, com a  qualsevol altre municipi.

Com heu participat en la campanya electoral?

En primer lloc, aportant a la Conxi Llurba, l’alcaldessa, en el número 66 de les llistes. Vàrem fer un acte de precampanya amb el portaveu del govern, Francesc Homs, al Casal i la castanyada, que des de fa anys organitzem a la plaça de l’església, tot i que vàrem suspendre la xerrada amb el Josep Rull. També hem posat paradetes al carrer, hem penjat cartell i hem participat en el míting de CIU a nivell de Catalunya.

El dijous 15 la Conxi Llurba va ser l’encarregada de dur a terme l’inici del míting a Terrassa amb l’Artur Mas i, finalment, hem treballat el cos a cos per intentar explicar a la gent el procés que s’ha iniciat desprès del 11 de setembre.

Com creieu que ha rebut l’electorat de Castellbisbal les propostes del vostre partit?

En positiu. El procés de CIU cap a la transició nacional i la consulta amb la qual ha de desembocar, feia anys que una gran part del nostre electoral la desitjava i l’altre part que no era tant propícia, veu que ara ja es qüestió de supervivència de la nostre nació.

Coneixeu personalment l’Artur Mas, el vostre candidat? Quins són els seus punts forts?

Des de fa anys, ha estat al nostre municipis varies vegades, va inaugurar l’antiga seu de CIU al carrer Sant Miquel, vàrem dinar amb ell al restaurant de Cal Pupinet en una acte de les municipals 2001 (si no m’equivoco) , ha inaugurat varies fàbriques al nostre municipi i l’any 2007 va fer una trobada col·loqui amb gent de Castellbisbal, sense mítings, sinó cara a cara i escoltant a la gent.

Punts forts, el entendre el clam de la societat Catalana i haver agafat les regnes amb determinació del procés que a partir del 25N s’inicia. La grandíssima evolució que ha fet, des d’aquell regidor a l’ajuntament de Barcelona, al líder d’un país.

I els seus punts febles?

Sota el meu punt de vista, les retallades que ha hagut de fer, tot i que per altre banda ha demostrat una gran valentia. El seguidisme (potser més com a partit) de les polítiques de Madrid i el fet d’haver iniciat tard el procés cap a la llibertat nacional.

Publicat el 23 de novembre a les 18:00