Esquerra torna a guanyar les eleccions generals a Castellbisbal

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a ser la força més votada a Castellbisbal en la repetició de les eleccions generals al Congrès dels Diputats celebrades aquest diumenge, aconseguint 1.550 vots, el 22% del total. La formació independentista, però, ha empitjorat en 242 vots el seu resultat a les darreres eleccions generals d’abril, quan va obtenir 1.792 vots.

Publicitat

Com va passar llavors, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha quedat en segona posició tot i que aquesta vegada a més distància dels republicans, obtenint 1.372 vots, un 20% del total, també perdent 351 vots respecte els 1.723 vots obtinguts a l’abril.

En Comú Podem repeteix també en tercera posició, malgrat que també perd força. La formació lila ha recollit 1.190 vots, el 17%, per sota dels 1.403 que va recollir fa sis mesos.

Publicitat

Ja fora del podi comencen les novetats, doncs Junts per Catalunya recupera la quarta posició amb 627 vots, el 9% del total, millorant el resultat de l’abril en 91 vots.

La cinquena posició la manté el partit d’extrema dreta VOX, que millora substancialment els seus resultats i ha rebut el suport de 596 castellbisbalencs, el 9% del total, gairebé duplicant els resultats de l’abril, quan va rebre 330 vots.

En línea amb els resultats a la resta de l’estat, Ciutadans ha protagonitzat la gran devallada de la nit, passant de 972 vots a 466, menys de la meitat, resultats que els situen com la sisena força a nivell local amb el 7% dels vots.

La CUP, que s’estrenava en unes eleccions generals, ha sumat 450 vots per situar-se en la setena posició, amb el 6% del total.

En vuitena posició ha quedat el PP, que es recupera dels seus resultats de fa sis mesos rebent el 425 dels vots, el 6% i 132 vots més que a l’abril.

Finalment, partits com Más País, la formació d’Íñigo Errejón, o els animalistes de PACMA gairebé empaten en la novena posició, amb 102 vots pels primers i 98 pels segons.

Author: Vicenç Moliné