ERC es reivindica com a partit independentista transversal per al 21D

Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar un míting el passat dimarts a la Sala d’Actes de l’Ajuntament on es va reivindicar davant d’una cinquantena de persones com el partit catalanista més transversal de cara a les eleccions del 21 de desembre.

Publicitat

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas, habitual als mítings d’ERC a Castellbisbal, va protagonitzar l’acte acompanya d’Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates, els independentistes escindits d’Unió, i Carme Labòria, representant de MES, els independentistes escindits del PSC.

Introduits pel regidor Toni Pons, aquest ventall ideològic va reivindicar la necessitat de comptar amb un estat propi per dur a terme polítiques d’esquerra i defensar els drets dels catalans recuperant l’esperit de l’1 d’Octubre.

Publicitat

Labòria, que no va estalviar-se crítiques per al seu antic partit, el PSC, va reivindicar MEs com els hereus del socialisme, i va recordar que el cap de llista de la seva candidatura, Oriol Junqueras, és a la presó. Sanglas, per la seva banda, va lamentar la f0rma en que es va fer la transició, “en condicions molt dolentes”. “Els hereus de tot allò són els que segueixen governant. És estructrural del govern espanyol, ho controlen tot i ens imposen el seu model únic cultural, lingüístic…”. Va apuntar, sentenciant que “no s’han cregut mai el model plurinacional, ho han aixafat tot”. Finalment, Sanglas va apuntar que “necessitem un pais on aplicar més politiques socials, en salut, en cultura”.

Castellà, per la seva banda, va recordar l’1 d’Octubre, on considera que l’estat va fer fallida. “El problema de tot érem els catalans, que en només 48 hores hem fet trontollar l’estructura de l’estat”. “Qui té l’obligacio d’enfrontar-se a qui lidera el front del 155 som nosaltres”, va recordar.

Publicat el17 de desembre de 2017 a les 11:00 per Vicenç Moliné