ERC i l’ambigüitat perversa del PSC-PSOE

L’ambigüitat constant del PSC-PSOE en els darrers 12 anys ja no ens sorprèn. Són els primers de portar un ram de flors al Castell de Montjuïc cada 15 d’octubre però, en canvi, voten en contra en el Congrés per reparar la figura del president Companys i de totes les víctimes del franquisme.

Publicitat

Denuncien les més de 1.597 incidències a Rodalies i Regionals entre els anys 2012-2016, amb més de 45.000 trens implicats i 5.5 milions de persones afectades, però, en canvi, tomben en el Senat el traspàs integral a la Generalitat.

Ens critiquen per obrir diverses delegacions comercials arreu -les mal anomenades ambaixades– però, en canvi, en el seu acord de govern a Andalusia amb Ciutadans, incorporen una clàusula per crear 40 ambaixades per tot el món per tal d’ajudar a la internacionalització de l’economia andalusa.

Publicitat

Estan a favor de fer consultes populars i que la gent de Castellbisbal voti -cosa que els agraïm i, a més, hi estem treballant per tal que així sigui- però, d’exercir el dret a decidir que ells mateixos varen votar a favor al Parlament, que tots els catalans puguem votar en forma d’un referèndum, d’aquest dret ara ja no en volen sentir ni a parlar.

Estan molestos perquè es parla en els plens de la independència de Catalunya però… És que no s’adonen que el procés és la qüestió més important del nostre país en els darrers 300 anys? Que no s’adonen que, sense independència, el poder local que tots volem i desitgem per als nostres ajuntaments catalans no existirà mai?

Volen l’obertura del CAP les 24 hores a Castellbisbal i nosaltres també, però han estat capaços de votar en contra que la gent del nostre poble pugui visitar-se a l’Hospital General de Catalunya.

Aquesta ambigüitat dels darrers 12 anys els ha fet perdre més d’un 60% de vots del seu electorat, passant de 42 diputats al Parlament de Catalunya el 2003, als 16 diputats actuals.

Els catalans necessitem un partit socialista, republicà i catalanista, però no com el partit que hem tingut en els darrers 40 anys, amb votacions a Madrid en contra dels drets nacionals de Catalunya.

Si ells no recuperen el seu camí fundacional i Podemos els va guanyant terreny, molt probablement el PSC es convertirà en una anècdota del passat o bé quedarà dissolt entre els seus germans retrògrads del PSOE.

En qualsevol cas, nosaltres farem el nostre camí: convidem tots els companys socialistes decebuts a conèixer i participar en la nova ERC de Castellbisbal.

Toni Pons

Regidor de Promoció Econòmica

Publicat el 7 d’abril de 2017 a les 10:30 per la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya