Entren en vigor noves restriccions a la mobilitat i les activitats per frenar el repunt de casos de Covid-19

L’endemà d’acabar les festes nadalenques, han entrat en vigor les noves restriccions aprovades per la Generalitat amb l’objectiu de frenar el repunt de casos de Covid-19 que ja s’ha començat a detectar arreu de Catalunya després d’aquestes dates de compres i trobades familiars.

Publicitat

A partir d’avui, es recupera el confinament municipal durant tota la setmana exceptuant aquells desplaçaments essencials, amb l’objectiu de limitar la mobilitat entre municipis. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra ja han anunciat que desplegaran més de 250 controls per vigilar que es respecti el confinament municipal.

Les persones que practiquin activitat física a l’aire lliure ho podràn fer en grups de màxim 6 persones de dos bombolles de convivència podran sortir del terme municipal i moure’s per municipis limítrofs.

Publicitat

Les instal·lacions esportives sota cobert hauran de tancar, a excepció de les piscines, motiu pel que l’Illa Esportiva ha tancat la sala de cardiofitness. Els espais a l’aire lliure només podràn acollir el 50% de la seva activitat, amb un màxim de sis persones inclós l’instructor o entrenador.

Les restriccions per bars i restaurants segueixen igual que fins ara, igual que per a les instal·lacions culturals. També es manté el toc de queda entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Tot i el repunt esperat per als propers dies, Castellbisbal manté un nivell relativament moderat de contagis, doncs el CAP Joan Planas només ha comptabilitzat 10 nous casos positius la darrera setmana, molt per sota dels 28 de la setmana anterior. Això ha situat la taxa de reproducció en un 0,5 i l’índex de risc de rebrot en 144 punts, un nivell que les autoritats sanitàries encara consideren elevat.

🔴 ACTUALITZACIÓ 🔴 Mesures vigents a partir de demà, 7 de GENER Són d'aplicació a tot Catalunya 👇 👇 👇 👇 👇 👇 bit.ly/396sPUX

Posted by Direcció General de Protecció Civil. Generalitat de Catalunya on Wednesday, 6 January 2021