Ens volem vives i lliures

Ara i avui els feminicidis i la violència física masclista són una realitat que ens colpeja durament però el patriarcat és, com ja sabem, quelcom més profund i la violència que exerceix sobre les nostres vides, quelcom que va més enllà de la mera violència interpersonal. Per aquesta raó, posem sobre la taula deu punts de programa de matriu feminista que ens han de servir no només per eradicar la violència que patim, no només per mantenir-nos amb vida, sinó també perquè aquesta vida mereixi ser viscuda. Perquè ens volem vives i lliures, però és impossible parlar de llibertat quan el que sents és por.

Publicitat

Por a desaparèixer quan tornes a casa a la nit o a no poder sortir de casa mai més, però també por a que pugi el lloguer a final de mes i no saber si podràs pagar-ho, por a haver de marxar del barri perquè és impossible trobar on viure, por a perdre la feina, por a no arribar a pagar les factures, por a que et detinguin i tanquin a les presons d’innocents que són els CIEs.

Nosaltres estem ja cansades de viure amb por i és per això que volem traçar des de ja un camí de propostes, indestriables entre elles, que serveixin perquè puguem començar a dibuixar l’horitzó d’una vida digne, una vida on mai més haguem de demanar permís per existir.

Publicitat

Sabem que els drets no ens han estat mai regalats, sinó que els hem hagut de conquerir amb la lluita i l’esforç de tantes. És necessari saber que és un camí dur de recórrer, però és també necessari recordar els avenços que construïm entre totes i que són bastió de resistència. Les vagues generals massives del 8 de març, les respostes a la violència masclista, la creació d’espais feministes que són lloc de trobada, autoconsciència i articulació de lluites compartides, les xarxes de solidaritat que s’estenen per cada lluita per una vida digna. Nosaltres, les que hi som i les que hi van ser, hem demostrat que la realitat és transformable. Barri a barri, poble a poble, ens hem organitzat i hem fet possible avenços que no són el final del camí en l’alliberament de tota violència i opressió, però que són importants, precisament, per seguir avançant i recorrent aquest camí que fem juntes, colze a colze, recordant-nos que si ens toquen a una, ens toquen a totes i que mai meś, enlloc, estarem soles.