Endesa reclama a l’Ajuntament de Castellbisbal 23.000 euros en factures per casos de pobresa energètica

Ajuntament de Castellbisbal

La distribuidora elèctrica Endesa reclama a l’Ajuntament de Castellbisbal que pagui 22.977 euros corresponents al 50% de les factures impagades que han acumulat 14 casos de pobresa energètica detectats a Castellbisbal. L’empresa amenaça amb tallar el subministrament a aquestes llars a partir de l’1 d’octubre, segons un comunicat de l’Ajuntament.

Publicitat

El consistori s’ha mostrat contrari a la reclamació d’Endesa, apuntant en paraules de l’alcalde, Joan Playà, que “des de l’Ajuntament no es permetrà que es talli la llum a ningú” i recordant que se seguirà ajudant !a totes aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”.

En aquests sentit, la regidora de Serveis a les persones, ha assistit avui a la reunió que ha convocat la Diputació de Barcelona per donar una resposta coordinada i conjunta a les reclamacions, que també segons el consistori han arribat a 250 ajuntaments d’arreu de Catalunya.

Publicitat

Amb l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la llei 24/2015 les empreses de subministraments bàsics d’aigua potable, gas i electricitat no poden tallar aquests serveis a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió social.