En política, no tot s’hi val

A ningú se li escapa que la política no gaudeix avui dia de gaire bona salut.

Publicitat

Darrerament ja és habitual un estil de fer política que utilitza el descrèdit personal, la difamació i l’insult per atacar els projectes polítics dels governs.

A Castellbisbal, per desgràcia, tampoc ens escapem d’aquest estil de fer política. Sense anar més lluny, trobem clars exemples d’aquest tarannà en les darreres setmanes. Des de PSC i ERC se’ns ha acusat públicament de manca de coherència, mala gestió, hipocresia , incompetència i manca d’ètica entre d’altres qualificatius no menys reprovables.

Publicitat

Aquestes formes no són gens sanes; corquen el debat polític amb mentides, amb falses caricatures de la realitat que ens impedeixen que treballem plegats pel bé comú. Parteixen del principi que “contra l’adversari polític tot s’hi val”, encara que això pugui acabar generant confrontació. I diuen molt poc de qui les utilitza.

Nosaltres entenem la política de forma diametralment oposada. La política és saber bastir ponts, dialogar, treballar plegats en positiu per  millorar la vida dels veïns. En aquesta línia treballem des de l’espai de Junts per Catalunya Castellbisbal, malgrat els constants embats de l’oposició .

Volem deixar palès, que malgrat les difamacions i desacreditacions a la nostra regidora Gemma Margarit  per part de PSC i ERC , no entrarem en una guerra de repliques  , ni donarem resposta a les acusacions falses ; ho afrontarem amb alçada política, fermesa i rigor i ho rebatrem amb accions de govern transparents , tirant endavant projectes efectius i reals.

“Mentir continua sent gratis. En política ,com en guerra, la primera víctima és la veritat”.

La honestedat, la dignitat i la generositat, han de ser els principis de qualsevol escenari polític, que defugi del menysteniment al teu adversari polític. Però malauradament aquesta no és la nostra realitat política a Castellbisbal.En política no tot s’hi val. S’ha de saber treballar amb aquell qui té una visió diferent de la teva, sense caure ni en el menyspreu ni en la  mentida. Qui no entengui que la política ha de funcionar així, potser no és mereixedor d’assumir la responsabilitat de governar, ni tampoc per donar lliçons d’ètica i governabilitat.