En mans d’irresponsables

La CUP ha decidit compartir el seu espai de Tribuna Política amb la resta de partits de l’oposició per publicar el següent text:

Publicitat

Ens dirigim a la població per a informar dels greus i inacceptables fets que estan succeint al nostre ajuntament, fruit de la irresponsabilitat e ineptitud de l’equip de govern (Alternativa i Junts per Catalunya).

Dijous passat 11 de març al vespre, els i les portaveus dels grups municipals érem informats per part de l’alcalde d’una greu situació que s’estava produint en el nostre municipi. Segons l’Alcalde, ens informava que, 20 dels 22 agents disponibles de la nostra Policia Local es trobaven indisposats amb una baixa mèdica. Tant l’Alcalde, Joan Playà (Alternativa), com la Regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Glòria Martínez (Alternativa) i la Regidora de Recursos Humans, la Gemma Margarit (JxC), relacionaven aquestes indisposicions amb una mesura de pressió per part dels agents pel fet que no s’estava atenent a les peticions de millores laborals que demandaven. L’equip de govern, ens va informar que, havien estat negociant durant quatre mesos amb els i les representants de la Policia Local sense ser capaços d’arribar a uns acords mínims de consens en referència a millores organitzatives i econòmiques, mesures necessàries per a proporcionar una cobertura de seguretat
adequada per al nostre poble.

Publicitat

Encara que no estem d’acord amb la manera de procedir per part dels agents, no podem obviar que la falta d’empatia, responsabilitat i diàleg per part de l’equip de govern ens ha portat a tot un poble a estar durant més d’una setmana en aquesta situació, i la majoria de dies, amb tan sols dos agents per a cobrir les 24 hores del dia amb el suport d’una patrulla de mossos d’esquadra per a tot el municipi, un succés sense precedents fins la data.

Els grups de l’oposició, units en un front comú, ens posicionem al costat dels nostres veïns i veïnes que, realment, són qui estan patint el greu risc de tot aquest succés.

Lluny de voler arreglar el problema pel bé de la seguretat de tots i totes, l’equip de govern amb actitud arrogant i prepotent, han pres decisions poc encertades que han agreujat més si cap, la crítica situació de desprotecció que estem patint.

Un bon governant ha de ser just i humil, això no significa “cedir a cap xantatge”. Ha de prioritzar l’interès general dels veïns i deixar l’orgull de costat. En aquesta ocasió, la supèrbia i la prepotència de l’equip de govern ha posat en un greu risc la seguretat de tots i totes.

Per aquest motiu tots els grups de la oposició exigim que assumeixin les responsabilitats polítiques pertinents i en conseqüència, la dimissió de les regidores responsables de les negociacions, la Regidora de Seguretat Ciutadana i la Regidora de Recursos Humans. Donada la gravetat de la situació fem també responsable directe a l’alcalde, el qual hauria d’assumir també responsabilitats politques com a màxim responsable.

Ja portem mesos denunciant públicament la deficient gestió que estan duent a terme, més preocupats per les notes de premsa que les qüestions que afecten a la ciutadania. Prova d’això ho hem trobat en la falta d’iniciatives per a respondre a la pandèmia, l’abandonament del comerç local i la deixadesa de l’espai públic com alguns exemples que se sumen a la greu situació de desprotecció civil que acabem de viure.