“En els anys que portem a la política local sempre hem estat capaços de dialogar i arribar a acords amb qui ha calgut”

Publicitat

Durant la setmana previa a les eleccions municipals, publicarem la següent entrevista/qüestionari amb tots els candidats i candidates a l’alcaldia de Castellbisbal. Les preguntes seran les mateixes per a cada un d’ells. A continuació, les respostes de la cap de llista d’Alternativa per Castellbisbal, Joan Playà:

1. Descriu-te amb 15 paraules o menys.

Publicitat

Estimo el meu poble, m’agrada parlar amb la gent, proper, honrat i conscient de la responsabilitat que tinc entre mans.

2. Quina creus que és la teva principal virtut i quin el teu principal defecte?

Virtut: la facilitat per relacionar-me amb la gent i actuar sempre tal i com soc, sense amagar res, amb constància i implicació.

Defecte: tinc tendència a assumir més coses, amb voluntat de servei, de les que després puc realitzar.

3. Quin és el primer record que tens de la vila?

De petit jugant al carrer i als Costals amb tots els nens i nenes del meu carrer: ametllers, natura, “batalletes entre carrers”, cabanes i quasi bé cap vehicle. Passàvem moltes hores al carrer jugant plegats i el poble ens semblava enorme. Recordo els autobusos del Roig girant a la mateixa plaça de l’Església i com anàvem a natació a les piscines de Can Costa i Can Campanyà. Sovint tornàvem a peu fins a casa, passàvem per Cal Fèlix o Cal Sala per comprar pa i coca i berenàvem al carrer. El carrer era com una segona casa o escola per nosaltres, allà ens sentíem lliures.

4. Per quin motiu et presentes a l’alcaldia de Castellbisbal?

En el seu dia (any 1991) perquè no m’agradava com gestionaven els interessos municipals els partits polítics tradicionals i volíem demostrar que una altra manera de fer política era possible: gestionant millor, creant nous servies i construint nous equipaments. En l’actualitat, exactament pels mateixos motius, perquè ho hem demostrat i perquè seria molt gratificant poder fer realitat i finalitzar tots aquells projectes que hem planificat i hem iniciat durant aquest mandat.

5. Cita un polític o política d’àmbit local, nacional o internacional que consideris un model a seguir.

No tinc cap referent polític com a model a seguir, coincidiria amb totes aquelles dones i homes que es dediquen a la política amb la voluntat de millorar els seus pobles i ciutats des d’una gestió honesta, honrada i sincera, que no cerquen un aprofitament personal o partidista. Per a mi els referents polítics son més aviat els valors i la forma com algunes persones son capaces de transformar els seus entorns en benefici de la ciutadania.

6. Quants anys fa que participes en política local? Com hi vas entrar?

Em vaig incorporar a la política local l’any 1991 amb la creació de l’Agrupació d’electors d’Alternativa per Castellbisbal. Aquell any vaig ser nomenat alcalde per primera vegada, acompanyat de tot un equip de persones molt compromeses per treballar pel nostre poble i canviar tot allò que no ens agradava. La ciutadania va decidir que calia un canvi i va apostar per Alternativa, el suport rebut fins avui ha fet que porti 21 anys dedicat a la política local de forma activa.

7. Quin és el teu racó preferit de Castellbisbal?

Tot i que el poble té molts racons especials per a mi i per diferents motius (el meu carrer de tota la vida, el lloc on era l’Aranya, l’era de Cal Mateu on anava a l’envelat amb el meu pare a portar gel i begudes per la Festa major) quan et fas més gran, viatges i veus mon i compares altres ciutats i indrets, t’adones que Castellbisbal és el racó en sí mateix. El meu racó doncs, és el meu poble i com tothom sap, m’agrada passejar per tot ell.

8. Participes de forma activa en alguna entitat local més enllà de la política?

Des de que soc alcalde només formo part d’Alternativa. Mentre ocupi aquest càrrec em sembla que és més adient, neutral i transparent no barrejar activitats. La meva implicació en les activitats municipals és plena, participo en tot allò que m’agrada i dono recolzament a tot el teixit associatiu. La majoria de persones d’Alternativa participen activament en diferents entitats del poble i han estat sempre involucrades en el teixit social de la vila.

9. Del teu programa, quina acció és la primera que t’agradaria portar a terme?

És difícil triar-ne una sola. El primer serà formar el millor equip de govern possible, perquè aquesta és l’eina que ens permetrà poder seguir amb el nostre estil únic de fer política de tu a tu. A partir d’aquí, tinc molt clar que hem de fer realitat quan abans el nou espai per a la joventut, activar la construcció de la residència per a la gent gran i assegurar-nos que l’ampliació del CAP és ja una realitat.

10. De la resta de partits polítics, amb quin és el que et veus arribant a un acord més fàcilment? I amb el que ho veus més difícil?

En un poble no és només una qüestió de partits, sinó que són molt importants les persones. Des del respecte mutu i la proximitat podem conversar i dialogar amb tothom, tal i com hem fet aquests darrers anys governant en minoria, on malgrat les diferències hem arribat a acords que beneficien tota la ciutadania. En els anys que portem a la política local sempre hem estat capaços de dialogar i arribar a acords amb qui ha calgut, això no té per què canviar.

11. Què creus que és el millor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

El fet d’haver posat la ciutadania al centre de la gestió del govern, sense dependències partidistes i dedicant-nos exclusivament al nostre poble, ha fet possible la recuperació de serveis que havien patit retallades, crear-ne de nous i tenir sobre la taula projectes molt importants pel futur més immediat. Gràcies al treball de planificació que hem fet el poble torna a encarar la via del progrés.

12. Què creus que és el pitjor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

Doncs una experiència que, malauradament, estem vivint a tot el país: la profunda violació de drets fonamentals, com la llibertat d’expressió o de reunió i la vergonyosa actuació que vam patir al nostre poble, per part dels cossos de seguretat de l’Estat, el dia 1 d’octubre a Les Vinyes quan la ciutadania, d’una forma pacífica i democràtica, volia exercir el seu dret a decidir. Em sento molt orgullós de la resposta i de com van reaccionar molts veïns i veïnes, que es van concentrar davant el pavelló Montserrat fins al final de la jornada.

13. En una frase, com t’agradaria que et recordessin els castellbisbalencs?

Personalment no tinc cap vocació per ser recordat, només desitjo que tota la bona feina feta que hem estat capaços de dur a terme en tots aquests anys perduri i no es malmeti.

14. Per què creus que t’haurien de votar els veïns i veïnes de Castellbisbal aquest diumenge?

Perquè hem demostrat que som una alternativa seria, solvent i eficaç en la gestió i resolució dels problemes de la ciutadania. Som gent propera i sensible a les necessitats dels veïns i veïnes i donem compliment als compromisos que adquirim. Som, doncs, garantia de progrés i de qualitat de vida pel nostre municipi.