Els treballadors d’Stora Enso es manifesten contra les retallades de sous

Manifestants stora Enso

Publicitat

Uns 200 treballadors de la planta d’Stora Enso a Castellbisbal s’han manifestat avui fins l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, d’on són la majoria de treballadors, i han celebrat una assemblea a la sala de plens del consistori.

Els treballadors, que avui celebraven el sisé dia de vaga, han debatut la situació de les negociacions amb l’empresa, que vol estalviar 2,2 milions d’euros retallant els salaris de la plantilla.

Publicitat

El comitè d’empresa, que demà a la tarda està citat per reunirse amb els representants de la direcció a la seu del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, ha denunciat que durant el 2012 ja es va reduir la plantilla en 38 persones mitjançant acomiadaments i prejubilacions fins deixar-la en 232 persones.

A més, els representants dels treballadors van explicar que han proposat a l’empresa unes retallades de sou progressives, des del 3% pels sous inferiors a 26.000 euros anuals fins al 20% en el cas dels salaris més alts de 75.000 euros anuals. Tot això amb la condició que, si el 2016 l’empresa torni a tenir beneficis com promet la direcció, es recuperi progressivament tot el retallat.

treballadors stora enso en assemblea Els treballadors, que van debatre la possibilitat de desconvocar tres dies de vaga a petició de l’empresa, van comptar amb el suport del diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Tardà.

Tardà, que va acompanyar els treballadors i va assistir a l’assemblea  explica que “això, per desgràcia, és el pa de cada dia”. El diputat recorda que “la reforma laboral del PP ha propiciat totes aquestes retallades de sou als treballadors”.

Des d’ERC també s’ha donat suport als treballadors amb mocions als Ajuntaments dels pobles més afectats per les retallades d’Stora Enso. El ple de Sant Andreu de la Barca ja va aprovar per unanimitat la moció i els representants del partit nacionalista asseguren que presentaran mocions als propers plens de Castellbisbal i Martorell.

La planta de la multinacional finlandesa Stora Enso a Castellbisbal, situada en el polígon industrial del Llobregat, a l’altra banda del riu, es dedica a la fabricació de cartró.

Publicat el 6 de febrer de 2013 a les 13:15 per Vicenç Moliné i Albert Miralles