Els resultats al Senat imiten els del Congrés a Castellbisbal

Els resultats de les eleccions generals celebrades diumenge a Castellbisbal van replicar per al Senat els resultats obtinguts per les diferents formacions polítiques al Congrés dels Diputats, com a mínim pel que fa als partits més votats.

Publicitat

La possibilitat de marcar candidats de diferents llistes no va fer variar en excès els resultats, com ho demostra el fet que si ordenem els candidats per vots i els agrupem per partits polítics, les quatre primeres formacions amb més vots repliquen les que van obtenir més suports en el Congrés.

El primer canvi l’observem a partir de Junts per Catalunya, on un dels seus senadors es “despenja” del grup i cedeix llocs en favor de candidats del PP i Cs. També destaca que en el cas del Senat, els candidats d’aquestes dues formacions superen als de VOX, que al Congrés va rebre més suports.

Publicitat

Finalment, l’absència de la CUP ha beneficiat sobretot a ERC, que arriba a superar el llindar dels 2.100 vots amb la seva cap de llista, però també fa que formacions minoritàries com el PACMA obtinguin força més vots que la seva llista al Congrés.