“Els problemes de fa quatre anys, segueixen sent patents avui en dia”

Durant la setmana previa a les eleccions municipals, publicarem la següent entrevista/qüestionari amb tots els candidats i candidates a l’alcaldia de Castellbisbal. Les preguntes seran les mateixes per a cada un d’ells. Tot i que estan adreçades al cap de llista, des de les CUP han decidit respondre com assamblea, fent el següent apunt:

Publicitat

“Hem decidit respondre les preguntes de forma assambleària, ja que al final és el que som, no entenem la política com a projecte personal, sinó col·lectiu”.

1. Descriu-te amb 15 paraules o menys.

Publicitat

La CUP Castellbisbal és la garantia que passin coses.

2. Quina creus que és la teva principal virtut i quin el teu principal defecte?

La nostra principal virtut és que l’assamblea és sobirana i no es pot comprar i no se li pot imposar cap posicionament. El nostre defecte que el sistema assambleari funciona amb una temporalitat més lenta que no pas un sistema vertical.

3. Quin és el primer record que tens de la vila?

La CUP Castellbisbal va nèixer després del referèndum de l’1 d’octubre. La sororitat que va omplir els carrers del poble va ser el p veïns desconeguts entre si, en una assamblea.

4. Per quin motiu et presentes a l’alcaldia de Castellbisbal?

Perquè ja és hora de que hi hagi una alternativa municipalista als partits establerts i acomodats, que no posen en dubte el sistema ni plantejen alternatives tenint en compte les necessitats i interessos de la vila.

5. Cita un polític o política d’àmbit local, nacional o internacional que consideris un model a seguir.

Àmbit local: Montserrat Venturòs
Àmbit nacional: Lluís Maria Xirinacs
Àmbit internacional: Thomas Sankara

6. Quants anys fa que participes en política local? Com hi vas entrar?

A nivell individual, els membres de l’assamblea hem participat activament de la política municipal, tant a àmbit personal com formant part d’altres entitats. En el cas de la participació a les eleccions municipals, l’assamblea va debatre durant uns quants mesos la presentació de la candidatura.

7. Quin és el teu racó preferit de Castellbisbal?

Ens agrada l’essència dels dilluns al matí al mercat, ens agrada passar per la Illa una tarda de dissabte i quedar-nos embaladits amb els veïns i veïnes jugant als seus esports preferits, ens agrada que ens toqui el sol en anar a fer el vermut al Casal un diumenge i ens agrada anar a l’Ermita els dimecres per la nit per veure la contaminació lumínica de les fàbriques.

8. Participes de forma activa en alguna entitat local més enllà de la política?

Els membres de l’assamblea de la CUP participem de les següents entitats, entre d’altres: Arran Castellbisbal, Esplai Gatzara, de diferents AFAS, Banc d’Aliments, Esport Motor, Penya Blaugrana, La Xarxa Castellbisbal, Club Ciclista Castellbisbal, Grallers de Castellbisbal…

9. Del teu programa, quina acció és la primera que t’agradaria portar a terme?

El punt n.12 del programa: Crear o impulsar espais de partipació vinculants i considerant-los com a mecanismes de control democràtic de l’acció municipal. Evitar que esdevinguin simples espais de consulta i fer que passin a ser protagonistes de l’acció de govern. Governem-nos participant d’assembles municipals i a les urbanitzacions, al Consell de Castellbisbal o al Consell sectoral de participació.

10. De la resta de partits polítics, amb quin és el que et veus arribant a un acord més fàcilment? I amb el que ho veus més difícil?

Arribariem a acords amb el partit que respecti les nostres línies vermelles, que implica que els drets de les persones sempre han de quedar per davant dels
interessos econòmics o polítics. Ho veiem impossible pel que fa amb partits que pacten amb l’extrema dreta i que no respecten els drets fonamentals.

11. Què creus que és el millor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

La celebració de l’1 d’octubre que va empoderar la creació del CDR i de la assemblea de la CUP, i el concert de Pirat’s Sound Sistema, que va plantar la Roja Llavor.

12. Què creus que és el pitjor que ha passat a Castellbisbal els darrers quatre anys?

Que els problemes de fa 4 anys, segueixen sent patents avui en dia. La sanitat pública no està garantida les 24 hores, els preus de lloguer per la pressió de la àrea
metropolitana, segueixen pujant, no hi ha cap espai d’oci i lleure pel jovent, idea amb la qual porten tots els partits anys i anys omplint programes.

13. En una frase, com t’agradaria que et recordessin els castellbisbalencs?

Com l’eina que va posar la vida de les potarrojes al centre.

14. Per què creus que t’haurien de votar els veïns i veïnes de Castellbisbal aquest diumenge?

No ens voten a nosaltres, s’estàn votant a si mateixos, s’estàn donant l’oportunitat de dir la seva, d’autogovernar-se.