pastorets

Els Pastorets porten el tradicional espectacle nadalenc a les xarxes socials


Els Pastorets que des de fa tres anys representen un centenar de castellbisbalencs coordinats per l’entitat Molta Comèdia han estat un dels actes nadalencs que no han pogut evitar l’impacte de la pandèmia. Mentre que altres espectacles d’Els Costals s’han pogut adaptar a les restriccions i mantenir-se en cartell, Els Pastorets, per la complexitat de la seva organització, la quantitat de personatges sobre l’escenari i la necessitat d’omplir al màxim l’auditori d’Els Costals per finançar les representacions, s’han hagut de cancel·lar.

Publicitat

Els impulsors, amb David Bonilla al capdavant, no s’han quedat de braços creuats i han ideat un nou format virtual per mantenir viva una tradició que tot just ha començat a arrelar a Castellbisbal. Així, començant dissabte passat, Sant Esteve i el dia que teòricament s’hauria estrenat la representació d’enguany, Molta Comèdia va començar a publicar una sèrie de videos a Youtube i Instagram sota el títol A Betlem no puc anar explicant la situació actual i recorrent alguns dels passatges més populars de l’obra en clau d’humor.

Amb tot, el missatge de la majoria de protagonistes i del mateix director de l’obra coincideix en emplaçar als espectadors per a l’any vinent, quan s’espera sigui possible reprendre l’espectacle i tornar a omplir Els Costals.

Publicitat

En total s’han publicat nou videos repartits en set quadres. El primer video introdueix la situació per la que s’ha cancel·lat la funció, la pandèmia, i recorda les mesures clau per combatre-la; mascareta, rentat de mans i distància de seguretat. El segon video, publicat diumenge, és un recull d’imatges dels assajos dels dos anys que s’ha representat l’obra i el tercer, dividit en tres parts, reuneix els testimonis de desenes d’actors i col·laboradors que, des de casa seva, expliquen el que més trobaran a faltar d’Els Pastorets enguany que no es poden representar (Quadre 1, Quadre 2 i Quadre 3).

Els últims videos inclouen els cuplets, el concurs del pernil que cada any sortegen entre el públic però traslladat als carrers de Castellbisbal, on en Lluquet i en Rovelló conviden a diversos vianants a endevinar el nombre de noms que s’esmenten en un dels passatges més memorables de la parella protagonista. També inclouen un passeig amb improvitzacions pel Mercat municipal amb en Jeremies i finalment un últim video anunciant el guanyador del guardó del Pastoret de l’any, així com una volta pel poble.