Els partits es preparen per la campanya de les eleccions municipals

Falten tres mesos per les eleccions municipals d’enguany i els partits ja fa temps que s’han posat en marxa per definir les seves propostes de cara al 26 de Maig. A continuació, una fotografia d’en quin estat es troba cada una de les candidatures que han fet pública la seva intenció de presentar-se:

Publicitat

Alternativa per Castellbisbal

L’actual alcalde i líder d’Alternativa per Castellbisbal, Joan Playà, tornarà a presentar-se com a candidat, segons es va fer públic en el butlletí de desembre de l’agrupació local. Des de llavors no hi ha hagut més novetats entorn els detalls de la candidatura. Amb la d’enguany, Joan Playà haurà liderat Alternativa per Castellbisbal en sis campanyes electorals, després de ser candidat a l’alcaldia els anys 1991, 1995, 1999 i 2003 i posteriorment tornar al capdavant d’Alternativa el 2015 després d’una pausa de dos mandats on es va situar en un segon pla.

Publicitat

Partit dels Socialistes de Catalunya

El PSC de Castellbisbal va escollir per unanimitat a Dolors Conde per repetir com a candidata a l’alcaldia de Castellbisbal, candidatura que es va presentar a finals d’Octubre acompanyada dels actuals regidors socialistes al Ple municipal així com cares noves i líders del partit, com el primer secretari Miquel Iceta. Segons han explicat des del partit, la llista ja esta definida, pero està pendent de ser aprovada per l’assamblea local a principis de març. Amb el lema “il·lusiona’t”, la campanya esta recollint propostes “d’una manera molt propera amb els veins i veïnes”.

Esquerra Republicana de Catalunya

ERC va ser el primer partit en anunciar qui seria el seu candidat a l’alcaldia, doncs ho va fer públic al juny, gairebé un any abans dels comicis. Toni Pons, fins el juliol de 2017 primer tinent d’alcaldia, repetirà com a líder  després d’obtenir els millors resultats de la formació republicana. Des de llavors no hi ha hagut més novetats entorn els detalls de la candidatura, més enllà de d’actes amb dirigents d’ERC com Gabriel Rufián, que va visitar el poble i Can Santeugini durant la Festa Major de Sant Vicenç.

Junts per Catalunya

Després d’uns anys de transformació des de l’antiga Convergència, nom amb el que es van presentar el 2015, Junts per Catalunya serà la marca sota la que es presentarà a les eleccions municipals l’actual grup del PDCAT. Per a la cita del 26 de maig van escollir una nova candidata, Gemma Margarit, Segons han explicat des del partit, el grup està a punt de tancar la candidatura i està estructurant el programa, que girarà entorn el lema ‘Amb Tu’.

Ciutadans

Ciutadans és l’únic partit del Ple municipal que encara no ha fet públic qui serà el seu cap de llista. Després d’uns mesos convulsos degut a la marxa del seu cap de llista i el relleu de Juan José Montes, actual regidor al Ple, el grup s’està organitzant entorn un nou equip de veïns i es prepara per als comicis de maig.

Podem

Podem serà una de les forces que s’estrenaran en aquestes eleccions municipals. La formació va crear la seva agrupació local pocs mesos abans de les eleccions municipals de 2015, però van optar per no presentar-se. Ara sí que ho faran, i segons han explicat, van celebrar les primàries fa dues setmanes i tenen la llista “casi completa a falta de dos independents que s’han de decidir”. Estan treballant en el programa, però avancen que amb la convocatòria de les eleccions generals per al 28 d’abril hauran de repartir esforços.

CUP

Les CUP també s’estrenaran en la política municipal el proper 26 de maig. Van presentar la seva candidatura amb un acte al Pati de l’Esbarjo el passat octubre i a hores d’ara estan treballant en la candidatura. “La llista per a les eleccions s’està acabant de perfilar”, apunten per afegir que celebraran una assmablea extraordinària per confirmar-la i decidir “la nostra cap de llista”. Estan acondicionant la seva seu i preparant un programa electoral a partir de “propostes tant del veïnatge, assemblees obertes així com d’associacions i col·lectius vinculats al poble”.

 

 

Author: Vicenç Moliné