Els Mossos d’Esquadra posen en marxa la campanya de prevenció d’estafes i robatoris a la Gent Gran

Un any més, els Mossos d’Esquadra engeguen la campanya “Gent gran segura” amb l’objectiu d’arribar al grup de població més vulnerable davant robatoris i estafes. 

Publicitat

En aquest sentit i amb motiu del cobrament de la paga d’estiu de les pensions, fan una sèrie de recomanacions bàsiques per tal d’evitar possibles robatoris. Es tracta de consells bàsics per evitar que els lladres sàpiguen informació confidencial tant dels nostres moviments d’entrada i sortida al domicili com dades relacionades amb els nostres diners.

Així, s’està fent arribar als diferents domicilis el fulletó informatiu de la campanya que recull una sèrie de recomanacions per estar més segurs a casa i sobre les diferents mesures de seguretat que poden fer servir per dissuadir possibles lladres.

Publicitat

No obrir la porta a persones desconegudes, canviar el pany en cas de perdre les claus, demanar la identificació a personal d’empreses de subministrament com ara aigua, llum o electricitat i trucar les diferents companyies per verificar la visita, són alguns dels consells de seguretat que es recomanen quan estem al nostre domicili.

Quan estem al carrer, però, hem d’evitar comportaments que posin de manifest que portem diners a sobre i que puguin alertar els lladres, com ara treure grans quantitats de diners d’un cop en caixers a l’exterior o anotar el número secret de la targeta o llibreta.

D’altra banda, s’ha d’intentar no comentar amb gent desconeguda els nostres plans de viatge i sobretot, evitar donar detalls de les nostres vacances a les xarxes socials per evitar que puguin entrar a casa nostra quan no hi som.

Enguany la campanya arriba després que l’any passat, l’Àrea Policial Bàsica de Rubí (ABP Rubí) de la que forma part Castellbisbal,  registrés un descens molt important dels casos de robatori amb força, degut fonamentalment als confinaments causats per la Covid-19, però que acostumen a incrementar-se durant els mesos de juliol i agost aprofitant les vacances d’estiu.

En aquest sentit, recorden que per presentar una denúncia cal adreçar-se a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra, obertes les 24 hores del dia, tots els dies de l’any que es poden localitzar al web mossos.gencat.cat. També ens podem dirigir a la Policia Local de Castellbisbal a través del telèfon 93 772 11 88 o trucar a emergències al 112.