Els Mossos denuncien els responsables d’una empresa per la mort d’un camioner a Castellbisbal

Els Mossos d’Esquadra han denunciat els cinc responsables d’una constructora de Salou per la mort d’un dels treballadors després que aquest morís en un accident de trànsit a l’A-2 a Castellbisbal.

Publicitat

Segons han denunciat els agents davant el Jutjat de Primera Instància número 6 de Rubí, s’acusa als representants de l’empresa d’un delicte contra els drets dels treballadors i un altre per homicidi per imprudència greu al certificar que el motiu de l’accident havia estat el deficient estat dels neumàtics de la tractora accidentada.

Arrel de l’accident mortal, que es va produir el 3 de juliol de 2020 quan el conductor va perdre el control del vehícle i va impactar contra una senyal de l’autovía, els agents van investigar les reparacions i manteniment del vehicle sinistrat, un camió que portava fets més d’un milió de quilòmetres i van trobar greus anomalies, començant perquè el semiremolc accidentat no tenia la ITV vigent i determinar que el manteniment no havia estat l’adequat i podia ser la causa directa de l’accident que va patir el vehicle.

Publicitat

Els acusats són cinc homes, de nacionalitat espanyola i colombiana, entre 26 i 75 anys i veïns de Salou i Tarragona. Segons van poder comprovar els investigadors, tenien un llarg historial de denúncies i vehicles immobilitzats degut als retards en les revisions tècniques obligatòries dels seus camions.

A més, segons indiquen els Mossos en una nota de premsa, “la investigació va recollir com els responsables de l’empresa havien acomiadat anteriorment algun xofer per negar-se a conduir camions als quals els havien muntat neumàtics rebutjats per vells per altres camioners, davant la negativa dels responsables a pagar-ne de nous com era necessari. De fet, el xofer que va ser víctima mortal de l’accident havia decidit que justament aquell era el seu darrer dia de treball en aquella empresa, davant el neguit que li suposava treballar amb aquells mitjans”.